תוכן:
שיטת גיבוי נכונה עומדת על שלושה עקרונות:
- נדאג תמיד שיהיו שלושה עותקים (המקור + 2 גיבויים)
- כל גיבוי ישמר על מדיה שונה. לדוגמא, שני דיסקים חיצוניים שונים, דיסק ומחשב אחר ברשת, או דיסק וענן.
- גיבוי אחד ישמר במבנה שונה. הפתרון הכי יעיל הוא לשמור עותק אחד בענן.
גם גיבוי חלקי עדיף על כלום אז תתחילו עם גיבוי קבצים לדיסק חיצוני ותמשיכו לקרוא כדי לבחור את הדרך שמתאימה לכם ליישום אסטרטגיית 3-2-1
תוכלו לבחור באחת משתי האפשרויות:
- ביצוע גיבוי לדיסק חיצוני בעזרת הכלים המובנים במערכת ההפעלה חלונות 10
- גיבוי לדיסק חיצוני באמצעות תוכנת גיבוי להורדה
בכל אפשרות קיים גם סעיף גיבוי או סנכרון לענן. תוכלו לבחור בכל שירות ענן שתרצו, או להשתמש בשירותי הענן שנתתי בדוגמאות. אפשר לבצע את כל התהליכים בחינם, כל עוד נעמוד במגבלת המקום שניתנת לנו, ונשתמש בתוכנות החינמיות שמומלצות כאן.
ביצוע גיבוי בעזרת הכלים המובנים במערכת ההפעלה חלונות 10 (אפשרות1)
למי שלא רוצה להוריד תוכנות, הדרך המהירה ביותר לבצע גיבוי היא להשתמש במערכת הגיבוי והשחזור המובנית של חלונות 10 ולבצע סנכרון קבצים עם OneDrive. כל מה שצריך זה לחבר דיסק חיצוני לאחת מכניסות ה USB ולבצע כמה הגדרות פשוטות במערכת ההפעלה.
מיקרוסופט תיתן לנו 5GB בחינם. מספיק מקום לגיבוי סלקטיבי של מסמכים וקבצים חשובים אחרים אבל ברוב המקרים לא מספיק לגיבוי מלא, או גיבוי כמויות של תמונות וסרטונים. מיקרוסופט גובה כ $2 לחודש ל 100GB נוספים וכ 7$ לחבילת office365 עם 1TB מקום אחסון.
צריך גם לציין שמדובר בסנכרון לענן ולא בגיבוי . בסנכרון קובץ שמשתנה במחשב משתנה אוטומטית גם בענן וההפך, ובגיבוי קובץ שמשתנה בחשב לא ישתנה בענן.
גיבוי קבצים על דיסק חיצוני עם היסטורית הקבצים של חלונות 10
נחבר דיסק חיצוני למחשב>נלחץ על התחל > הגדרות (גלגל השיניים)> עדכון ואבטחה > גיבוי > הוספת כונן ולאחר מכן נבחר את הכונן החיצוני שחיברנו
היסטוריית הקבצים מגבה אוטומטית את הקבצים כל שעה כברירת מחדל ושומרת גרסאות היסטוריות של אותם קבצים. באפשרותך לבחור תדירות אחרת ולהגדיר שהיסטוריית הקבצים תמחק אוטומטית גיבויים לפי הצורך בכדי לפנות מקום בכונן החיצוני.
המערכת תגבה אוטומטית את התיקיות הנפוצות שבהם נשמר מידע חשוב אבל מומלץ להיכנס להגדרות ולהוסיף תיקיות שחשובות לנו בצורה ידנית.
את הדיסק החיצוני נשאיר מחובר למחשב
גיבוי כל תוכן המחשב לדיסק חיצוני נוסף
תקלה, קריסת דיסק או וירוס עלולים לגרום לנו לאבד גישה למערכת ההפעלה. גיבוי הדיסק הקשיח ומערכת ההפעלה (Disk Image) יאפשר לנו לשחזר את כל המערכת לכונן חדש תוך זמן יחסית קצר. (חלונות 10 עדיין משתמש במערכת גיבוי הדיסקים של חלונות 7)
נחבר דיסק קשיח חיצוני> נלחץ על התחל > הגדרות > עדכון ואבטחה > גיבוי > עבור אל 'גיבוי ושחזור' (windows 7)> יצירת תמונת מערכת>נבחר את הכונן החיצוני כיעד הגיבוי ונלחץ הבא>נוודא שכונן המערכת מופיע ברשימת הגיבוי (במידה וקיימים כוננים נוספים נוסיף גם אותם) ונלחץ על הפעל גיבוי.
בסיום התהליך ננתק את הדיסק החיצוני מהמחשב.
מומלץ בנוסף גם ליצור מראש גם דיסק הצלה על disk-on-key. נוכל להשתמש בו במידה ולא תהיה לנו גישה למערכת ההפעלה.
סנכרון קבצים לענן Onedrive
באמצעות OneDrive תוכלו לסנכרן קבצים בין המחשב לענן של מיקרוסופט, כך שתוכלו לגשת לקבצים שלכם מכל מקום. המחשב, המכשיר הנייד, והדפדפן. השירות מובנה ב חלונות 10, צריך רק להפעיל אותו ולפתוח חשבון מול מיקרוסופט בחינם.
- בחר בלחצן התחל, חפש ופתח את "OneDrive"
- בחלון שנפתח, הזן את החשבון האישי שלך. צריך חשבון של מיקרוסופט, ניתן לפתוח חשבון בחינם.
- בחר הבא כדי לקבל את מיקום תיקיית ברירת המחדל עבור קבצי OneDrive שלך. אם ברצונך לשנות את מיקום התיקייה, בחר שנה מיקום.
- מכאן המערכת תציג כמה מסכים עם אינפורמציה נוספת. ניתן להמשיך עד סיום ההתקנה שבסופה תפתח לנו תקיית OneDrive
- עכשיו נשאר רק להעתיק לתיקיית OneDrive את המסמכים החשובים שנרצה לסנכרן מול הענן.
אפשר להחליף את OneDrive בכל שירות ענן אחר ובמקום להשתמש בכלי הגיבוי המובנים של חלונות, להשתמש בתוכנת גיבוי.
ביצוע גיבוי באמצעות תוכנת גיבוי ושימוש ב Google Drive כשירות גיבוי לענן (אפשרות 2)
תוכנת גיבוי תיתן לנו יותר שליטה על תהליך גיבוי הקבצים ובנוסף תאפשר לנו לבצע גיבוי מלא למערכת ההפעלה ולתוכנות שבמחשב. יש תוכנות שיאפשרו לנו גם לבצע גיבוי ישיר לענן.
מבין שירותי הענן המוכרים, גוגל נותנת לנו כמות אחסון נדיבה של 15GB בחינם. נוכל גם להשתמש בשירות Google Photos לגיבוי התמונות והסרטונים שלנו בנפרד (גם בחינם), מכיוון שהם בדרך כלל תופסים לנו את כל שטח האחסון בענן.
אם נרצה לגבות הכל ב Google Drive ניתן לשדרג ל 100GB בעלות של 8 ₪ לחודש ו2TB בעלות של 39 ₪ לחודש. אפשר גם ליישם את הגיבוי עם שירותי ענן פופולרים אחרים כמו OneDrive ו Dropbox. גיבוי ל Google photos הוא אופציונלי לצרכי חסכון.
להדגמה בחרתי להשתמש בתוכנה EaseUS. הגרסה החינמית ידידותית למשתמש, תומכת בגיבוי דיסק מלא, בגיבוי קבצים. ובנוסף נותנת אפשרות להצפין את הגיבויים ולבצע גיבוי ישירות לענן של גוגל. שילוב שנתקשה למצוא ללא תשלום.
השתמשתי בEaseUS למשך מספר חודשים ולא נתקלתי בבעיות בגיבוי ובשחזור. מי שמעוניין בתוכנת קוד פתוח מתקדמת שעובדת גם עם לינוקס ומק יכול להשתמש ב 2 Duplicati שגם איתה יש לי נסיון חיובי למרות שמדובר בגרסת Beta. עם Duplicati ו MSP360 תוכלו ליישם את הגיבוי עם שירותי ענן נוספים ושירותי ענן עסקיים: Amazon S3, Azure blob , Backblaze b2 וכו. לחצו על הלינק לסקירה מלאה של תוכנות גיבוי מומלצות
תוכנות מומלצות נוספות לגיבוי בחינם: paragon, easeUS, Veeam Aomei,
תוכנות מומלצות לגיבוי בתשלום: backup4all, Acronis, MSP360
,תוכנת קוד פתוח מתקדמת ומומלצות לגיבוי Duplicati
גיבוי כל תוכן המחשב לדיסק חיצוני באמצעות EaseUS
- נוריד ונתקין את EaseUS Todo backup
- נחבר דיסק חיצוני למחשב באמצעות חיבור USB
- מתוך התוכנה נבחר בגיבוי דיסק: Disk backup
- ניתן שם לגיבוי ונבחר את הדיסק שמכיל את מערכת ההפעלה כמקור הגיבוי – :C . במידה ויש לנו במחשב דיסקים נוספים שנרצה לגבות נבחר גם אותם.
- בשדה destination נלחץ על Browse ונבחר את הדיסק החיצוני כיעד הגיבוי
- קיימת אפשרות להגן על הגיבוי עם סיסמה Backup options>Encryption>Enable backup encryption>Save
- ברגע שנלחץ על Proceed הגיבוי יתחיל
- בסיום, ננתק את הדיסק החיצוני ונאחסן במקום בטוח
- אפשר לחזור על הפעולה באופן ידני לפי הצורך. לדוגמא פעם בחודש.
בנוסף לשחזור מערכת מלא התוכנה מאפשרת לנו לטעון את קובץ הגיבוי בתור כונן ולשחזר ממנו גם קבצים בודדים במקום את כל הדיסק.
בשלב זה ניצור גם דיסק הצלה על disk-on-key מתוך התוכנה:
- נלחץ על התמונה של המפתח השוודי>create Emergency Disk>Create WinPE emergency disk>נבחר בכונן USB>create
גיבוי קבצים יומי
- נחבר דיסק חיצוני שונה למחשב באמצעות חיבור USB
- מתוך התוכנה נבחר בגיבוי קבצים: File backup
- ניתן שם לגיבוי ונבחר בזהירות את התיקיות שנרצה לגבות. כדי להקטין את קובץ הגיבוי מומלץ להיות סלקטיביים ולבחור רק תיקיות שאנחנו באמת צריכים (תמונות מסמכים, שולחן עבודה מועדפים). תיקיית המשתמשים c:users בדרך כלל תכיל את רוב המידע אבל מומלץ לעבור על כל התיקיות ביסודיות ולבחור כל מה שחשוב. בדרך כלל לא נבחר את תיקיית c:windows ואת כל תוכן תיקיות program files המטרה כאן היא לגבות רק קבצים חיוניים שלא ניתן להתקין מחדש ולהתעלם מתוכנות ומקבצי מערכת.
- בשדה destination נלחץ על Browse ונבחר את הדיסק החיצוני כיעד הגיבוי
- נגן על הגיבוי עם סיסמה Backup options>Encryption>Enable backup encryption>Save
- נבחר תזמון בהתאם לצרכים שלנו לדוגמא: schedule>daily>save
- נבחר מספר גרסאות לפי גודל הדיסק שלנו לדוגמה:
- image reserve strategy>Enable image reserve strategy>I will preserve the last 30 backups>OK
- יתן לנו 30 גרסאות גיבוי ונוכל לשחזר עד 30 ימים אחורה.
- ברגע שנלחץ על Proceedהגיבוי יתחיל לפי התזמון שהגדרנו.
הגיבוי הראשון יהיה ארוך אבל לאחר מכן יתבצע רק גיבוי של שינויים ולכן בהמשך זמן הגיבוי יהיה די קצר. את הדיסק החיצוני נשאיר מחובר למחשב.
גיבוי קבצים יומי לענן
התהליך זהה לגיבוי קבצים יומי אבל במקום דיסק חיצוני נעלה את הגיבוי לענן. תוכנת EaseUs תומכת בגיבוי לDropbox, GoogleDrive, ו OneDrive.
- נחזור על הפעולות שביצענו לגיבוי הקבצים אבל ביעד הגיבוי במקום לבחור דיסק חיצוני נבחר בGoogleDrive.
- בשדה destination נלחץ על Browse ונבחר GoogleDrive
- נתבקש להכנס לחשבון Google עם סיסמה ולאשר הרשאות לתוכנה.
- ניצור תיקיה בשם Backup ונלחץ OK
- חשוב מאוד להגן על הגיבוי עם סיסמה חזקה
- מומלץ לא לסנכרן את הגיבוי בענן עם המחשב, ניתן לכבות את הסנכרון תקיית הגיבוי בלבד מתוכנת Google backup and sync:
בסיום התהליך יהיו לנו שלושה עבודות גיבוי ודיסק הצלה:
- גיבוי דיסקים ומערכת הפעלה (ידני) בדיסק חיצוני שמנותק מהמחשב
- גיבוי קבצים (יומי) אוטומטי לדיסק חיצוני שמחובר באופן קבוע למחשב
- גיבוי קבצים (יומי) מוצפן עם סיסמה בענן. הצפנת המידע לא תאפשר לספקי האחסון (גוגל) לעשות שימוש במידע שגיבינו. (בניגוד לשימוש רגיל בענן – סנכרון)
מדי פעם מומלץ לבדוק את תקינות הגיבוי ולבצע שחזור ניסיון. קיימת אפשרות לבדוק מהתוכנה על ידי לחיצה עם הכפתור הימני על הגיבוי>Check image
מגבלת מקום בענן
מי שמעדיף להישאר עם שירותים חינמיים, מוצא שבדרך כלל המגבלה הגדולה ביותר היא מגבלת המקום ששירותי הענן מספקים בחינם. ברוב המקרים הקבצים שתופסים הכי הרבה מקום הם קבצי התמונות והסרטונים המשפחתיים. גוגל נותנת לנו מקום אחסון בלתי מוגבל לתמונות וסרטונים בשירות Google Photos
Google Photos
Google Photos נותן פתרון טוב למי שרוצה לאחסן תמונות וסרטונים ללא הגבלה, בחינם. מדובר בשירות הניתן בנפרד ובנוסף ל google drive.
למרות שאין הגבלת כמות ונפח האחסון, במידה והתמונות שתעלו יהיו גדולים מ 16mp הם יוקטנו ל 16mp (4920×3264 pixels). בנוסף סרטים מעל 1080p יוקטנו ל 1080p (איכות full HD) .
מדובר בפתרון מצוין לאחסון בלתי מוגבל של תמונות בחינם. המגבלות לדעתי סבירות מאוד 16 מגה פיקסל תיתן לנו איכות של 4920×3264 pixels על המחשב והדפסה איכותית עד גודל של 41*27 ס"מ. שיכולה להתאים לאלבום תמונות אבל לא לכל תמונה על הקיר (תבדקו לפני שאתם מוחקים את המקור).
עדכון: החל מיוני 2021 גוגל כבר לא מציעה אפשרות אחסון ללא הגבלה, ניתן לגבות עד 15GB חינם ללא קשר לאיכות התמונות. תמונות שגובו איכות פחותה לפני 1 ביוני לא ייחשבו במכסת ה-15 גיגה.
פגיעה בפרטיות? לכל דבר שניתן בחינם יש מחיר. גוגל מפרסמת את מדיניות הפרטיות שלה, שעל פיה היא לא תשתף את התמונות שלכם ללא רשות, אבל כן תשתמש בו להתאמת פרסום. צפו בסרטון הבא לפני שאתם מחליטים להעלות את התמונות שלכם לשירות Google Photos:
תהליך סנכרון מידע לשירותי הענן של גוגל עם תוכנת Google Backup and Sync
ניתן להעלות תמונות בודדות ישירות מאתר Google Photos או להשתמש בתוכנה הרשמית google backup and sync שגם מנהלת את Google Drive.
הוספתי את המדריך הרשמי להתקנה ושימוש בתוכנה מהאתר של גוגל.
אפשרות חינמית נוספת (ופחות מומלצת) היא שימוש בשירותי ענן פחות מוכרים או שירותי ענן סינים שנותנים המון מקום אחסון בחינם . הכמויות יכולות להגיע לTerabytes של מקום אחסון. אני לא אתן דוגמאות לשירותים שלא התנסיתי בהם ואני לא יכול להמליץ על אף אחד בלב שלם.
אם אתם בכל זאת משתמשים בשירותים האלה תזכרו שהמפתח כאן הוא הצפנת המידע לפני שאתם מעלים אותו לענן, וגיבוי נוסף על דיסק חיצוני. שימוש בהצפנה חזקה ימנע מאותם ספקים לראות את תוכן הקבצים שלכם ולא יהיה בו כל שימוש עבורם. גיבוי על דיסק חיצוני יגן על המידע שלכם במידה ואותם ספקים יעלמו או ימחקו את כונן האחסון שלכם. ההמלצה להצפנה של מידע רגיש נכונה גם לשירותי הענן הוותיקים והמוכרים.
יש לכם ניסיון חיובי עם אותם ספקים לאורך זמן? שתפו.
השוואת מחירי שירותי גיבוי ענן בתשלום 2020
בטבלה הבאה אפשר להשוות בין המחירים של ספקי שירותי הענן השונים. הוספתי רק חברות ותיקות שמספקות שירותי ענן מעל 10 שנים. השירותים הבאים יכולים לתת מענה בעיקר למשתמש הביתי אבל גם כאפשרות לפרילנסר או לעסק מהבית.
ספק | חבילה | מחיר לשנה | |
Microsoft OneDrive | 1000GB | $85 | כולל תוכנת אופיס למשתמש אחד, קיימות חבילות קטנות וזולות יותר ללא אופיס |
Google Drive | 2000GB | $110 | קיימות חבילות זולות יותר ל 100GB ו 200GB |
Dropbox | 2000GB | $120 | |
Acronis | 1000GB | $100 | כולל רשיון לתוכנת הגיבוי acronis backup. קיימת חבילה של $70 ל 500GB |
Backblaze | unlimited | $60 | גיבוי אוטומטי ללא הגבלה למחשב אחד וכוננים חיצוניים מחוברים אליו |
Idrive | 5000GB | $70 | פר יוזר ללא הגבלת מחשבים, קיימת הנחה לשנה ראשונה. |
Backblaze, IDRIVE & Acronis?
Acronis, Backblaze ו idrive מגיעים עם תוכנה ייעודית שבה תוכלו לנהל את הגיבוי לענן בנפרד ולא תצטרכו להשתמש בתוכנת גיבוי כמו EaseUS. הקבצים מוצפנים בצורה אוטומטית לפני שהם עולים לענן. השירות שהם נותנים שונה מהשירות שתקבלו מגוגל, דרופבוקס ומיקרוסופט. מדובר בשירותים שנתפרו במיוחד למטרות גיבוי ולא בdrive לאחסון קבצים.
מדובר בחברות ידועות בתחום הגיבוי, כולם עם ותק של מעל 10 שנים ושיתופי פעולה עם חברות ידועות בתחום הגיבוי.
Backblaze דואגת לגיבוי קבצים יעיל וידידותי למחשבים אישיים. ברגע שתתקינו את התוכנה היא תתחיל לבצע את הגיבוי בצורה אוטומטית ,בלי הרבה התערבות ומקום לטעות אנוש. אין הגבלה על כמות המידע, ההגבלה היא למחשב אחד. וניתן לחבר אליו ולגבות כוננים חיצוניים (לא ברשת) כל עוד הם נשארים מחוברים למחשב. החיוב הוא $6 פר מחשב, ללא הגבלה. פתרון טוב למי שלא רוצה להתעסק יותר מדי עם כל נושא הגיבוי. מצד אחד, המערכת של Backblaze דואגת להכל ומצד שני, תהיה לכם שליטה מאוד מוגבלת על כל התהליך.
IDrive, תתן לכם חבילות גדולות של 5TB ב $70 לשנה ו 10TB ב100$ לשנה. כאן קיימת הגבלת מקום אבל אין הגבלה של מחשבים. מגיעה עם מערכת גיבוי שתאפשר לכם לבצע גיבוי לכונן חיצוני ולענן במקביל ולבחור מה לגבות לכל מקום.
Acronis ספקית תוכנת גיבוי ידועה וממומלצת שנותנת פתרון כולל לגיבוי מכל הסוגים שהזכרנו ובנוסף מספקת שירותים לאחסון הגיבוי בענן בעלות של 100$ ל 1TB. השירות יחסית יקר אבל הערך המוסף ניתן בתוכנת הגיבוי בעלת שם שכוללת גם הגנה מתוכנות כופר.
גיבוי לעסקים קטנים ופרילנסרים
הגיבוי נשען על אותם עקרונות:
- 1.נדאג תמיד שיהיו שלושה עותקים (מקור + 2 גיבויים)
- 2.כל גיבוי ישמר על מדיה שונה. במקרה של עסק קטן נשתמש במכשיר NAS שגם ינהל את מערך הגיבויים.
- 3.גיבוי אחד ישמר במבנה שונה. בדרך כלל ענן אבל אם יש שני משרדים או יותר אפשר למקם NAS נוסף במשרד שנמצא במיקום גיאוגרפי אחר וברשת אחרת, לסנכרן ביניהם ולחסוך את עלויות הענן (או בנוסף).
NAS
מכשיר NAS או Network Attached Storage הוא התקן אחסון המחובר לרשת ומאפשר אחסון ושליפת נתונים ממיקום מרכזי. מכשירי NAS הם גמישים. כלומר שככל שנזדקק למקום אחסון נוסף, נוכל להוסיף דיסקים. האחסון ב NAS יכול להיות מורכב ממספר דיסקים שמאוחדים ליחידת אחסון אחת ((RAID. גם אם נאבד דיסק אחד המידע ביחידת האחסון לא יפגע. NAS הופך לגיבוי יעיל בשילוב עם גיבוי בענן או עם NAS נוסף שנמצא במבנה ורשת אחרת.
למרות שNAS מספק יתירות מלאה בין הדיסקים (RAID), עדיין מדובר בסנכרון, לכן, לשמירה על כלל 3-2-1 מומלץ בנוסף לבצע גיבוי תקופתי של כל תוכן הNAS לדיסק חיצוני או ל DAS (פרטים בהמשך) ולנתק אותו מהרשת.
בניגוד לדיסקים חיצוניים שמתחברים למחשב בחיבור ישיר, NAS מתחבר לרשת ומאפשר גיבוי של מספר מחשבים במקביל. NAS גם מתאים לעבודה עם מערכות הפעלה שונות (חלונות אפל לינוקס).
מכשיר הNAS יכול לנהל את כל מערך הגיבויים באמצעות Agent ולבצע גיבוי דיסק מלא או גיבוי קבצים. מדובר בתוכנה שמותקנת על מחשבים או שרתים ועובדת ברקע כדי לתקשר ולבצע גיבוי מתוזמן מהמחשב ל NAS.
בנוסף הוא יכול להעלות את הגיבוי לענן, גם ללא צורך בתוכנה חיצונית.
מכשירי NAS המובילים היום הם של Synology וQNAP. בעיקר בזכות הממשקים הידידותיים שלהם והאפשרויות המתקדמות שהם מציעים מעבר לאחסון מידע. יש גם דגמים שמתאימים למשתמש הביתי ונעים בין 750ש"ח ל 2500 ש"ח (ללא דיסקים)
NAS מתקדם יכול לשמש גם כNVR – Network Video recording למערך מצלמות IP, סטרימר לטלוויזיה, והרצה של מחשבים וירטואליים.
ביצוע גיבוי בNAS מסוג Synology
NAS מגיע עם מערכת הפעלה וכל התוכנות הנחוצות לביצוע גיבויים. לדוגמא ממשק DiskStation Manager של Synology:
גיבוי מערכת הפעלה וכוננים – Synology Active backup for Business
גיבוי וסנכרון קבצים – Synology Drive
הממשק של Synology Drive דומה מאות לממשקים המוכרים של google drive ו onedrive
גיבוי מ NAS לענן – Synology Cloud Sync
גיבוי לענן מכוון גם לשירותים עסקיים ומאפשר בין היתר גיבוי ל Amazon S3, Google cloud storage ,Azure blob Storage ו Backblaze B2
גיבוי מ NAS לדיסק חיצוני – Synology USB Copy
לחץ כאן להדגמה מלאה של מערכת Synology DSM
לחץ כאן להדגמה מלאה של מערכת QNAP QTS
לפני שאתם רוכשים NAS
- אפשר לבנות לבד בבית התקן NAS מבוסס לינוקס ממחשב משומש (עם הרבה זכרון ודיסקים) ועם תוכנות קוד פתוח כמו , FreeNAS או OMV (לשימוש ביתי)
- יש ראוטרים עם כניסת USB לחיבור דיסק שיכולים לשמש כ NAS פשוט עם כונן יחיד (לשימוש ביתי).
DAS
Direct attached Storage הוא התקן אחסון שמתחבר ישירות למחשב בחיבור USB (בדרך כלל type C) ויכול להכיל עד חמישה דיסקים קשיחים במערך יתיר (RAID). מהירות הגישה לקבצים בחיבור ישיר מהירה יותר מגישה לקבצים ברשת NAS.
אפשר לשקול שימוש בDAS בשילוב גיבוי הענן של Backblaze כאופציה לחסכון בעלויות אחסון ענן. פתרון שיכול להתאים לפרילנסרים, צלמים או כל מי שיש לו כמויות גדולות של מידע לגיבוי. ל Backblaze יש תוכנית גיבוי ללא הגבלה למחשב אחד ולכל כונן חיצוני שמחובר אליו ישירות (לא ברשת). לכן בעלות של 60$ לשנה תוכלו לאחסן כמויות עצומות של מידע כל עוד תשאירו את הDAS מחובר למחשב בחיבור USB.
השירות לא מיועד לעסקים. (עסקים בדרך כלל יעבדו עם NAS. ולעסקים הם מציעים אחסון בשם B2 cloud storage שמתחרה בשירותי הענן העסקיים של גוגל, אמזון ומיקרוסופט).
שירותי ענן עסקיים.
בטבלה הבאה אפשר להשוות בין המחירים של ספקי שירותי הענן הוספתי רק ספקים שנתמכים על ידי מערכות הגיבוי NAS של Synology ו QNAP.
ספק | חבילה | מחיר לחודש | |
google G suite | 1000GB | $12 | מחיר למשתמש. 5+ משתמשים, ללא הגבלת מקום . כולל G-suite, מייל עסקי וכלים נוספים |
Onedrive Business | 1000GB | $12.5 | מחיר למשתמש כולל אופיס ומייל עסקי. $5 ללא אופיס, ותוכנית ל 5+ משתמשים מקום ללא הגבלה ב $10 |
DropBox Business | 5000GB | $12.5 | מחיר למשתמש |
Backblaze B2 cloud storage | 1GB | 0.005$ | 0.01$/GB עלות הורדה |
Acronis | צריך ליצור איתם קשר לתמחור |
שירותי ענן מתקדמים
שירותי הענן המתקדמים דורשים ידע טכני לניהול נכון, גם התמחור יכול להיות מבלבל מכיוון שיש הוצאות נוספות מעבר למקום האחסון. כדי להימנע מהוצאות מיותרות חשוב ללמוד ולהבין את התחום לפני שמתחילים להשתמש בהם.
שירותי אחסון המקצועיים עובדים בשיטה של מדרגות אחסון ואפשר לאחסן במחירים נמוכים אם מוותרים על יתירות או על זמינות (הקבצים לא יהיו מוכנים מיד להורדה).
ניקח לדוגמא את שירותי האחסון של אמזון AWS שהיא כרגע המובילה בשוק. אחסון סטנדרטי בזמינות מיידית עולה $0.023/GB לא כולל עלויות הורדה.
ארכיון – Cold Storage
קיימות גם גרסאות ארכיון, שם עלות האחסון היא הזולה ביותר. לדוגמא, Amazon Glacier deep Archive בעלות של כ $1 לחודש ($0.00099/GB). צריך לקחת בחשבון שיש גם עלויות הורדה. וזמן שחזור שיכול לקחת כ12-48 שעות, עם מינימום זמן אחסון של חצי שנה בארכיון.
למיקרוסופט וגוגל יש שירותי ארכיון דומים במחירים תחרותיים.
0 תגובות