מה זה רשת Mesh ואיך לבחור ראוטר Mesh מתאים

על ידי | מדריכים

משתמשים רבים חווים אזורים מתים ואותות חלשים בחלקים מסוימים של הבית או המשרד. בעיות קליטה נובעות מגורמים שונים, כולל מרחק מהנתב, קירות, והפרעות ממכשירים אלקטרוניים. 

יישום רשת Mesh הוא פתרון יעיל המשתמש במספר מכשירים ליצירת אזור כיסוי WiFi חלק ונרחב. רשת Mesh מבטיחה קישוריות חזקה ועקבית ומבטלת אזורים מתים.

מערכת Mesh מומלצת לבתים גדולים שבהם נתב יחיד לא מספיק לכיסוי מלא, בבתים רב קומות שבהם אות ה-WiFi מתקשה לחדור דרך רצפות ותקרות, במשרדים עם מספר חדרים או חללים פתוחים, באזורים עם הפרעות ממכשירים אלקטרוניים או מבנים מסוימים, ובבתים עם מספר גדול של מכשירים מחוברים. במקרים אלו, מערכת Mesh מספקת כיסוי רחב, קישוריות יציבה ואמינה, המנהלת טוב יותר את העומס על הרשת ומבטיחה חיבור מהיר ויציב לכל המכשירים.

בעבר כתבתי פוסט על חיבור שני נתבים ברשת להרחבת טווח הקליטה. בניגוד להרחבת הרשת עם ראוטר נוסף הגדרת רשת Mesh הוא תהליך הרבה יותר פשוט שלא דורש יותר מדי הגדרות.

מה זה רשת Mesh

רשת Mesh היא טופולוגיית רשת שבה מספר נתבים עובדים יחד כדי לספק כיסוי WiFi על שטח גדול. במקום להסתמך על נתב מרכזי יחיד, רשת Mesh מורכבת מנתב ראשי המחובר לאינטרנט וממספר נתבים או מרחיבי טווח משניים (nodes) המפוזרים ברחבי הבית או המשרד. הנתבים מתקשרים זה עם זה ליצירת רשת אחידה המספקת אות חזק ועקבי. המכשירים בבית או במשרד יתחברו באופן אוטומטי לנתב בעל האות החזק ביותר בכל רגע נתון, מה שמבטיח כיסוי יציב וחלק בכל האזור.

יתרונות על פני מרחיבי WiFi מסורתיים רשתות Mesh מציעות מספר יתרונות על פני מרחיבי WiFi מסורתיים: 

  1. ניהול פשוט: מערכות Mesh מציעות ניהול מרכזי, בדרך כלל דרך אפליקציה או ממשק ווב, המאפשר לעקוב ולנהל בקלות את הרשת
  2. כיסוי חלק – roaming: רשתות Mesh שומרות על שם רשת וסיסמה אחידים ומאפשרות כיסוי חלק ללא צורך בהתחברות מחדש. בזמן תנועה המכשירים נשארים מחוברים לאות החזק ביותר.
  3. ביצועים: רשתות Mesh מספקות ביצועים כוללים טובים על ידי אופטימיזציה דינמית של החיבורים ובחירת הנתיב הטוב ביותר להעברת נתונים בין הנקודות והמכשירים.
  4. יכולת הרחבה: הרחבת רשת Mesh היא פשוטה. ניתן להוסיף נקודות נוספות להגדלת הכיסוי ללא הגדרות מסובכות, מה שהופך אותה לאידיאלית לבתים עם מספר קומות או שטחים גדולים. 

כיסוי רשת Mesh מול נתב בודד בבית גדול:

Backhaul ברשתות Mesh

Backhaul מתייחס לקשר שמחבר בין הנתבים או נקודות הגישה השונות לבין הנתב המרכזי.

קיימים שני סוגים עיקריים של Backhaul: אלחוטי וקווי.

Backhaul אלחוטי משתמש באחד התדרים כדי לחבר את הנקודות בצורה אלחוטית. יתרונותיו כוללים קלות התקנה, אין צורך בכבלים פיזיים וגמישות גבוהה במיקום הנקודות. עם זאת, הוא חשוף להפרעות, מציע בדרך כלל ביצועים נמוכים יותר בהשוואה ל-Backhaul קווי, ורוחב הפס משותף בין תעבורת ה-Backhaul והתעבורה של המשתמשים. 

Backhaul קווי משתמש בכבלים פיזיים (Ethernet) כדי לחבר את הנקודות. יתרונותיו כוללים ביצועים גבוהים יותר ויציבות רבה יותר, חיבור ייעודי לתעבורת ה-Backhaul ואי-היותו מושפע מהפרעות אלחוטיות. עם זאת, הוא דורש חיווט, שיכול להיות קשה להתקנה בסביבות מסוימות. דוגמה לכך היא שימוש בכבלי Ethernet שמחברים נקודות ברשת Mesh.

רשתות MESH ביתיות פופולריות

מותגרשת Mesh
AsusAiMesh ZenWifi
EdimaxGemini
D-LinkCOVR, Easymesh
NETGEAROrbi, EasyMesh, Nighthawk Mesh
TP-LinkOneMesh, Deco Mesh EasyMesh
XiaomiMi Wi-Fi Mesh

כל מותג בדרך כלל מציע שתי מערכות רשת Mesh נפרדות: אחת לנתבים כלליים שניתן להרחיב לרשת Mesh ואחת למערכות ייעודיות שנועדו במיוחד לכיסוי Wi-Fi לכל הבית.

נתבים בודדים (AiMesh, EasyMesh, Nighthawk Mesh)

  • נתבים אלו מאפשרים למשתמשים שכבר מחזיקים נתבים תואמים להרחיב את הרשת שלהם ללא צורך בהחלפת הציוד הקיים. המשתמשים יכולים להוסיף יכולות Mesh על ידי רכישת מכשירים תואמים נוספים כמו מרחיבים או נקודות גישה.
  • גישה זו מציעה דרך חסכונית לשיפור כיסוי וביצועי ה-WiFi מבלי לשדרג את כל התשתית הקיימת.

מערכות ייעודיות (Deco, ZenWiFi, Orbi)

  • מערכות אלו מתוכננות מהיסוד לספק כיסוי Wi-Fi חלק וביצועים גבוהים על פני שטחים גדולים. הן כוללות בדרך כלל ערכה של 2-3 נתבי Mesh.
  • מערכות ייעודיות אלו מתוכננות להיות קלות להתקנה ולניהול, ופונות בעיקר למשתמשים שמחפשים פתרון פשוט שאינו דורש ידע טכני נרחב.

נתבי Mesh מומלצים

אם אתם מתכננים לחבר את הנתבים באמצעות כבל, תוכלו להסתפק במערכת דו-ערוצית (Dual Band). חיבור זה מבטיח ביצועים גבוהים ויציבות משופרת, כיוון שתעבורת ה-backhaul אינה מתחרה עם תעבורת המשתמשים על רוחב הפס. לעומת זאת, אם אתם מתכננים לחבר את הנתבים אלחוטית (Backhaul אלחוטי), מומלץ לרכוש מערכת תלת-ערוצית (Tri-Band). מערכות אלו כוללות ערוץ backhaul ייעודי המבטיח חיבור מהיר ויציב בין ה-nodes, מבלי להעמיס על ערוצי המשתמשים.

נתבי Mesh של ASUS 

מערכות רשת Mesh של ASUS מציעות פתרונות חזקים ובעלי ביצועים גבוהים לרשתות Mesh, המחולקים לשתי קטגוריות עיקריות: מערכות ZenWiFi ונתבי AiMesh. 

מערכת ZenWiFi היא מערכת Mesh ייעודית המתוכננת להתקנה קלה וביצועים גבוהים. היא מספקת כיסוי נרחב תומכת בטכנולוגיות WiFi עדכניות עם ביצועים ברמה גבוהה. מערכות ZenWiFi תואמות ל-AiMesh, מה שמאפשר הרחבה גמישה תחת מותג ASUS

AiMesh

טכנולוגיית AiMesh מאפשרת להשתמש במספר נתבים של ASUS ליצירת רשת Mesh בהדרגה. נתבי AiMesh יכולים לשלב נתבים קיימים של ASUS במערכת אחת לכיסוי רחב ואמין בכל הבית. המערכת תומכת בהתקנה קלה וניהול מרכזי, ומאפשרת התאמה אישית והגדרות מתקדמות. AiMesh אידיאלית למשתמשים שכבר מחזיקים בנתבי ASUS ורוצים להרחיב את הרשת שלהם מבלי לרכוש מערכת חדשה.

למדריך הגדרת רשת AIMESH: דרך הדפדפן או באפליקציה

מערכות רשת Mesh של TP-Link

מערכות רשת Mesh של TP-Link מציעות פתרונות מתקדמים וגמישים לרשתות Wi-Fi ביתיות, המחולקות לשלוש קטגוריות עיקריות: מערכות Deco Mesh, טכנולוגיית OneMesh, וטכנולוגיית EasyMesh.

Deco Mesh

 סדרת Deco מערכת Mesh ייעודית פשוטה ויעילה. מערכות אלו קלות להתקנה וניהול, ומתאימות למשתמשים שרוצים כיסוי WiFi יעיל ללא צורך בהתאמה אישית נרחבת. 

OneMesh 

טכנולוגיית OneMesh מאפשרת למשתמשים ליצור רשת Mesh על ידי שילוב נתבים ומרחיבים תואמים של TP-Link. טכנולוגיה זו מציעה דרך חסכונית לשפר את כיסוי ה-WiFi ללא צורך במערכת Mesh מלאה. עם זאת, חשוב לציין כי OneMesh פועלת רק בין נתב OneMesh למרחיבי Wi-Fi או מתאמי ולא תומכת ברשת Mesh בין שני נתבי OneMesh, או נתבי Deco

EasyMesh

 טכנולוגיית EasyMesh, שפותחה על ידי ה-Wi-Fi Alliance, היא תקן פתוח המאפשר תאימות בין מכשירי Mesh מיצרנים שונים שתומכים בתקן .TP-Link עוברת בהדרגה לטכנולוגיית EasyMesh עם חלק מהדגמים שלה, מה שמספק גמישות רבה יותר בבחירת המכשירים ובהרחבת הרשת הביתית.

תיאורטית, מכיוון שמדובר בתקן, כל ראוטר  EasyMesh  צריך לעבוד עם כל מוצר מוסמך EasyMesh ללא קשר ליצרן. עם זאת, היצרנים ממליצים להשתמש במוצרי  EasyMesh של אותו מותג כדי להבטיח תאימות מלאה.

רשימת ראוטרים של Tp-link עם EasyMesh

למדריך וסרטון הגדרת EasyMesh בנתבי Tp-link

NETGEAR

מערכות רשת Mesh של NETGEAR מציעות פתרונות מתקדמים עם ביצועים גבוהים תחת מותגי Orbi ו-Nighthawk.

Orbi

מערכות Orbi הן מערכות Mesh ייעודיות המתוכננות לספק כיסוי WiFi נרחב וביצועים גבוהים. הן משתמשות בטכנולוגיית tri-band כדי להבטיח חיבורים מהירים ואמינים גם כאשר יש עומס ברשת. מערכות Orbi כוללות גם תמיכה ב-EasyMesh.

Nighthawk Mesh

מערכות Nighthawk Mesh מציעות כיסוי רחב וביצועים מצוינים עם ניהול מתקדם דרך אפליקציית Nighthawk.

השוואה בין טכנולוגיות Mesh

תכונהTP-Link OneMeshASUS AiMeshNETGEAR
Nighthawk Mesh
Tp-Link EasyMesh
תאימותמרחיבי טווח מסוימים של TP-Linkמגוון רחב של נתבים של ASUSמגוון רחב של נתבים ומרחיבים של NETGEARנתבים ומרחיבי טווח מיצרנים שונים שתומכים ב-EasyMesh
קלות התקנההתקנה קלה באמצעות אפליקציית TP-Link Tetherהתקנה באמצעות אפליקציית ASUS Router או ממשק וובהתקנה קלה באמצעות אפליקציית Nighthawkהתקנה קלה באמצעות אפליקציית TP-Link Tether
ביצועיםביצועים טוביםביצועים גבוהיםביצועים גבוהיםביצועים טובים
התאמה אישיתמוגבלותמתקדמותטובהטובה
טווח מחיריםמשתלםבדרך כלל גבוה יותר, תלוי בדגםגבוה יחסיתמשתלם בדרך כלל
קישוריות Meshאלחוטי בלבדאלחוטי וקוויאלחוטי וקוויאלחוטי וקווי

דגמים מומלצים

לדגמים ספציפיים, בקרו בפוסט שכתבתי על ראוטרים מומלצים: קישור לפוסט על ראוטרים מומלצים.

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מה זה Wi-Fi 7 והאם כדאי לשדרג?

כל מה שצריך לדעת על Wi-Fi 7: ההבדלים המרכזיים לעומת Wi-Fi 5 ו-Wi-Fi 6, היתרונות והחסרונות, ומתי כדאי לשדרג לנתב Wi-Fi 7.