מדפסת ביתית מאפשרת לנו להדפיס מסמכים, תמונות וחומרים אחרים בנוחות הבית, מבלי שנצטרך לבקר בחנויות דפוס, או לבקש עזרה מאחרים. היא מאפשרת עבודה מהבית, הדפסת חומרים אישיים ותמונות, ולכן היא השקעה הגיונית למטרות עבודה ופנאי.
כדי לעזור לכם לקבל החלטה מושכלת, ריכזתי עבורכם רשימה של דגמי מדפסות ביתיות פופולריות המצטיינות בקטגוריות שונות. חשוב לקחת בחשבון גורמים, כמו איכות הדפסה, מהירות, קישוריות ועלות החומרים המתכלים ולהעזר במדריך שבסוף הכתבה כדי להבין את ההבדל בין סוגי המדפסות והשימושים המיועדים להן.
מדפסות ביתיות מומלצות. תקציר:
תמורה למחיר | זולה ופשוטה | מדפסת לייזר למשרד ביתי | חסכונית בדיו |
Brother MFC-J4340DW | Brother DCP-J1200W | Brother MFC-L2750DW | Epson EcoTank L3250 |
- מדפסות מומלצות הרשימה המלאה:
- הזרקת דיו
- לייזר
- מיכלי דיו
- מדריך: איך לבחור מדפסת ביתית
המדפסות המומלצות. הרשימה המלאה:
Brother MFC-J4340DW
מדפסת הזרקת דיו ביתית, משולבת, עם מחסניות דיו חסכוניות שנותנת תמורה טובה למחיר.
מחיר: עד 700
מדפסת הזרקת דיו בטווח מחיר בינוני המיועדת לשימוש ביתי. בנויה היטב, ומשתמשת במחסניות עם תפוקת דפים גבוהה ביחס למתחרים. בהשוואה למדפסות הזרקת דיו אחרות יש לה יתרון בחיסכון דיו לטווח ארוך. מהירות ההדפסה מהירה עבור מדפסת ביתית, כאשר הדפסת תמונות נמשכת זמן רב יותר ומגש הנייר קטן ודקי. איכות הצילום ודיוק הצבע טובים לשימוש יום יומי אבל לא מתאימים לחובבי צילום. מחסנית דיו שחורה עולה כ 140 ש"ח ועל פי היצרן מדפיסה כ2000 עמודים! כשמחסנית דיו צבעונית עולה כ 100 ש"ח למחסנית ויכולה להספיק לכ800 עמודים.
למדפסת יש סורק אוטומטי שיכול להתמודד עם כ 20 דפים אבל לא תומך בסריקה דו-צדדית אוטומטית. מבחינת קישוריות היא תומכת ב- Wi-Fi, USB והדפסה ממכשירים סלולריים באמצעות פרוטוקולים כמו Apple Airprint ו אפליקצית iPrint&Scan של Brother. מסך התצוגה הוא לא מסך מגע ולכן נדרשים לחצנים לניווט.
יתרונות | חסרונות |
הדפסה דו צדדית אוטומטית מחסניות דיו חסכוניות מהירות ואיכות הדפסה | אין סריקה דו צדדית אטומטית מגש הזנה קטן לא מתאימה להדפסת תמונות באיכות גבוהה |
Brother DCP-J1200W
מדפסת הזרקת דיו ביתית פשוטה, טובה וזולה
מחיר: עד 450
Brother DCP-J1200W היא אלטרנטיבה זולה יותר ל-Brother MFC-J4340DW. אין לה מזין מסמכים אוטומטי (ADF) לסורק ואפשרות הדפסת דופלקס, היא איטית יותר ותפוקת המחסניות שלה קטנה יותר עם תפוקה של כ700 עמודים למחסנית שחור לבן ו 400 לצבע.
המדפסת מספקת ביצועים טובים לשימוש ביתי, העיצוב שלה קומפקטי ויש לה אפילו דיוק צבעים מעט טוב יותר מ-J4335DW . ה-J1200W היא אפשרות טובה למי שמחפש מדפסת זולה וקטנה.
יתרונות | חסרונות |
איכות הדפסה כללית טובה קומפקטית וזולה | אין מזין מסמכים אוטומטי לסריקה אין הדפסה דו צדדית |
Brother HL-L2350DW
מדפסת לייזר שחור לבן מהירה להדפסות טקסט
מחיר עד 650
מדפסת לייזר ביתית מהירה ואיכותית בשחור-לבן. המדפסת נותנת תמורה טובה למחיר ופונקציונליות למי שמדפיס הרבה מסמכי טקסט.
הטיפול בנייר שלה מורכב ממגש הזנה של 250 עמודים עם אפשרות הדפסה דו צדדית והזנה ידנית נוספת לגליון בודד להדפסה עם סוגים שונים של נייר. יש לה מהירות ההדפסה של עד 32 דפים לדקה (ppm), והיא מדפיסה באופן עקבי טקסט חד וברור. אפשרות הקישור שלה בסיסית עם חיבור USB או WIFI והיא תומכת בהדפסה ממכשירים סלולרים. טונר מקורי עולה כ 300 ש"ח ואמור להספיק לכ 3000 דפים על פי היצרן.
יתרונות | חסרונות |
הדפסה מהירה לא יקרה | מדפסת שחור לבן אין אפשרות סריקה |
קיימים דגמים נוספים וטובים בסדרה, לדוגמה:
Brother HL-L2370DN: מדפסת עם נתונים די דומים אבל עם חיבור קווי לרשת Ethernet במקום חיבור אלחוטי
Brother MFC-L2750DW: מדפסת משולבת שכבר יכולה להתאים למשרד ביתי. מעבר לתכונות של המדפסות הקודמות בסדרה יש לה סורק עם מגש אוטומטי שתומך בסריקה דו צדדית ופקס. בנוסף היא מדפיסה במהירו של עד 34 עמודים לדקה, ויש לה מסך תצוגה וקישוריות רשת קווית (Ethernet).
HP LaserJet Pro M15w 550
מדפסת לייזר שחור לבן קטנת מימדים
מחיר עד 550 שח
מדפסת קומפקטית עם מגש קלט מתקפל שיכול להכיל עד 150 דפים. איכות הדפסת טקסט טובה. קישוריות כוללות חיבור WIFI, USB והדפסה ממכשירים ניידים באמצעות AirPrint, Wi-Fi Direct והאפליקציה של HP. טונר מקורי עולה כ 250 ש"ח ומדפיס כ 1000 דפים על פי היצרן.
יתרונות | חסרונות |
מאוד קטנה וקומפקטית זולה יחסית | אין הדפסה דו צדדית אין אפשרות סריקה |
Epson EcoTank L3250
מדפסת מיכל דיו חסכונית
מחיר עד 800 ש"ח
המדפסת הזו לא מצטיינת בכל התחומים אבל היא חסכונית במיוחד לטווח ארוך. המדפסת לא יקרה מדי ומגיעה עם אחריות מורחבת של 3 שנים, ועלויות דיו נמוכות, עם בקבוקי דיו שמדפיסים אלפי דפים (4500 בשחור ו כ-7500 בצבע על פי היצרן). בקבוקי דיו מקוריים למילוי חוזר עולים כ 80 ש"ח ומספיקים לעוד 4500-7500 הדפסות.
למדפסת יש סורק שטוח לסריקת דפים בודדים ומגש קלט שיכול להכיל עד 100 דפים.
מבחינת הדפסה, טקסט מודפס בצורה ברורה. בהדפסת תמונות הרזולוציה טובה אבל דיוק הצבעים לא מוצלח במיוחד, כך שרוב התמונות לא בהכרח ייראו כמו המקור. בנוסף, הדפסת טקסט יוצאת במהירות סבירה אבל הדפסות צבעוניות מודפסות לאט. גוף המדפסת הזו עשוי מפלסטיק בעל תחושה זולה ללא מסך תצוגה. ניתן ומומלץ לחבר אותה למחשב עם כבל USB ואפשר גם להשתמש בהדפסה אלחוטית.
ניתן להדפיס ממכשירים ניידים באמצעות אפליקציית Epson Smart Panel, הזמינה ב-iOS וב-Android, ומאפשרת להדפיס, לסרוק, להעתיק, ולבדוק את רמות הדיו. כאשר הדגם הספציפי הזה לא תומך ב Apple Airprint.
את הדגם הזה הייתי ממליץ למשפחה עם ילדים בבית הספר, כשמהירות ודיוק בהדפסת תמונות הוא שיקול פחות משמעותי. נוכל לחבר אותה ישירות למחשב ולתת להם להדפיס בכמויות מבלי לעשות חשבון, עם שקט שיש לנו גם אחריות ל 3 שנים במידה והיא מתקלקלת. המדפסת צריכה להדפיס באופן שותף כדי שראשי הדיו לא יסתמו.
יתרונות | חסרונות |
חסכון משמעותי בדיו 3 שנות אחריות (מותנה ברישום) | אין הדפסה דו צדדית אוטומטית מגש סריקה לדפים בודדיםקיימות תלונות על הדפסה אלחוטית |
Epson EcoTank L3260, מדפסת עם אותם נתונים אבל יש לה תוספת של צג LCD להגדרות וביצוע פעולות כמו העתקה וסריקה. יש לה גם תמיכה בקישוריות WIFI direct ו Apple Airprint.
Epson EcoTank L6290 מדפסת חזקה ועשירה יותר בתכונות ובאיכות ההדפסה ומתאימה למשרד ביתי. יש לה מזין מסמכים אוטומטי (ADF) , תמיכה בהדפסה דו-צדדית אוטומטית' מסך מגע, וקישוריות Ethernet מעבר לWIFI ו USB. מגש הקלט יכול להכיל עד 250 דפים ובנוסף המיכלים שלה גדולים יותר עם תפוקה של עד 14000 עמודים בצבע שחור ו 5000 עמודים צבעוניים על פי היצרן ויש לה קופסת תחזוקה לעודפי הדיו.
גורמים שיש לקחת בחשבון בעת בחירת מדפסת ביתית:
1.בחירת סוג המדפסת: לייזר, הזרקת דיו, או מיכלי דיו
לפני ביצוע הרכישה, בחירת סוג המדפסת יהיה השיקול הראשון בהתאם לצרכים שלנו.
ישנם שלושה סוגים עיקריים של מדפסות שכדאי לשקול לשימוש ביתי: מדפסות הזרקת דיו, מדפסות לייזר ומדפסות מיכלי דיו.
נבחר את סוג המדפסת על פי המטרה העיקרית שלנו. בקצרה להדפסות טקסט בשחור-לבן, מדפסת לייזר תהיה חסכונית ופרקטית יותר. להדפסות צבעוניות ותמונות, מדפסת הזרקת דיו או מדפסת מיכל דיו תהיה בחירה טובה יותר כאשר מדפסת מיכל דיו תהיה חסכונית לאורך זמן ומדפסת הזרקת דיו היא הזולה ביותר בטווח הקצר.
מדפסות הזרקת דיו
מדפסות הזרקת דיו הן בחירה פופולרית לשימוש ביתי בעיקר בגלל המחיר הנמוך שלהן. הן משתמשות במחסניות דיו לצורך הדפסה, ומצטיינות בהדפסת מסמכים צבעוניים, תמונות וגרפיקה. למדפסות אלו יש כמה יתרונות וחסרונות שיש לקחת בחשבון.
יתרונות | חסרונות |
איכות הדפסה בצבע. טכנולוגיית הדיו הנוזלי שמאפשר דיוק, מעברי צבע חלקים ופרטים עדינים יותר בצילומים ותמונות. יכולת להדפיס על סוגים שונים של נייר, מתאימות יותר להדפסה על נייר צילום, מדבקות, קנבס ועוד סוגים שונים של נייר. עלות המדפסת נמוכה בהשוואה למדפסות לייזר ומדפסות מיכלי דיו. | עלויות גבוהות לעמוד. עלויות גבוהות ותפוקה נמוכה של מחסניות דיו. מחזורי תחזוקה שוטפים, של ניקוי ראשי הדפסה שמוביל לבזבוז נוסף של דיו. מהירויות הדפסה מושפעת מרזולוצית ומורכבות ההדפסה. בשימוש ביתי מהירות הדפסה הוא בדרך כלל לא שיקול משמעותי. רזולוציית הדפסת טקסט:בהשוואה למדפסות לייזר, הן מדפיסות טקסט באיכות נמוכה יותר, עם זאת האיכות מספקת לשימוש יומיומי. |
מדפסות מיכלי דיו
באופן כללי הביצועים הכוללים ואיכות ההדפסה בין מדפסות הזרקת דיו ומדפסות מיכל דיו דומות; עם זאת
מדפסות מיכלי דיו משתמשות במיכלי דיו שאותן ניתן למלא מבקבוקי דיו בשונה ממחסניות הדיו המסורתיות ומציעות פתרון חסכוני יותר להדפסה צבעונית בנפח גבוה.
יתרונות | חסרונות |
עלות נמוכה לעמוד: ניתן למלא מחדש את מאגרי הדיו בבקבוקי דיו שנמכרים במחיר זול יחסית לכמות העמודים שהם יכולים להפיק. הדפסה צבעונית בנפח גבוה: מתאימות במיוחד עבור משתמשים שמדפיסים לעתים קרובות כמויות גדולות של מסמכים צבעוניים, כמו תמונות או מצגות. | עלות המדפסת: גבוהה בהשוואה למדפסות הזרקת דיו. מהירות הדפסה איטית בהשוואה למדפסות לייזר |
מדפסות לייזר
מדפסות לייזר משתמשות בטונר כדי לייצר תמונות וטקסט. הן מצטיינות במהירות הדפסה ובאיכות טקסט, ומשמשות לצורכי הדפסה בנפח גבוה.
יתרונות | חסרונות |
עלות נמוכה לעמוד : עלות נמוכה לעמוד בהשוואה למדפסות הזרקת דיו. עמידות רבה יותר ותחזוקה נמוכה: תוחלת חיים ארוכה יותר בהשוואה למדפסות הזרקת דיו. פחות תחזוקה ותקלות מהירויות הדפסה: מצוינת עבור הדפסה בכמויות גדולות. איכות טקסט: טקסט חד וברור, מתאים להדפסת מסמכים או גיליונות אלקטרוניים. | עלות המדפסת: מדפסות לייזר בדרך כלל יקרות יותר ממדפסות הזרקת דיו. חסרון בהדפסת תמונות: עלויות מדפסות לייזר צבעוניות גבוהות, ולכן משתמשים ביתיים בדרך כלל ירכשו מדפסת לייזר שחור-לבן. |
2. עלויות מצטברות
מעבר למחיר המדפסת , כדאי לקחת בחשבון גם את עלויות החומרים המתכלים, כמו מחסניות הדיו או הטונרים. התחשבות במחיר לעמוד ובתפוקה הכוללת יכולה לעזור לקבוע איזו מדפסת מציעה את התמורה הטובה ביותר לאורך זמן. לדוגמה, למדפסות-Epson EcoTank יש מחיר התחלתי גבוהה, כאשר דיו עולה 80 שקלים עם תפוקת דפים של 4500-7500. עלות הדיו הנמוכה, ותפוקת הדפים הגבוהה יותר יכולה להוביל לחסכון משמעותי בטווח הארוך.עם זאת צריך לקחת בחשבון שלמדפסות הביתית יש אורך חיים מוגבל של מספר שנים.
3. מדפסת משולבת או הדפסה בלבד?
מדפסות משולבות (הידועות גם כמדפסות All-in-One או Multifunction) מציעות יכולות נוספות כמו סריקה, העתקה (ושליחת פקס). מי שלא זקוק לתכונות הנוספות האלו או רוצה לחסוך במקום יכול לחסוך בעלויות ולרכוש מדפסת בעלת פונקציה אחת.
מזין מסמכים אוטומטי: מדפסות משולבות עם מזין מסמכים אוטומטי (ADF) מאפשרות למשתמשים לסרוק, להעתיק או לשלוח עמודים באופן אוטומטי ללא צורך בהזנה ידנית של כל עמוד על משטח הסריקה. מדפסות אלו חוסכות זמן כשרוצים לסרוק כמות של מסמכים בפעולה אחת.
4. טיפול בנייר
מדפסות מציעות יכולות שונות לטיפול בנייר, כולל קיבולת מגש קלט ופלט, שקובעות את מספר הדפים שהמדפסת יכולה להכיל. דגמים בסיסיים של מדפסות ביתיות מכילים בדרך כלל 50-100 דפים, בעוד שדגמים מתקדמים יותר יכולים להתמודד עם 250 דפים או יותר. בנוסף, מדפסות תומכות בגדלים וסוגים שונים של נייר, כמו מעטפות, מדבקות, נייר מבריק, נייר מט וכדומה ומגיעות לרוב עם פתח הזנה ייעודי לכך. הדפסה דו-צדדית היא תכונה אופציונלית נוספת המאפשרת למדפסות להדפיס משני צידי הנייר ללא התערבות ידנית.
5.קישוריות
מדפסות מודרניות מספקות מגוון אפשרויות קישוריות כדי לתת מענה להעדפות חיבור שונות. האפשרויות הנפוצות כוללות חיבורי USB, יציאות Ethernet, Bluetooth, NFC ו-Wi-Fi. חיבורי USB ורשת-Ethernet מספקים חיבורים קוויים אמינים בין המדפסת למחשב, בעוד ש-Bluetooth, NFC, Wi-Fi או Wi-Fi Direct מאפשרים תקשורת אלחוטית לנוחות נוספת וגמישות. במדפסת משרדית לא נוותר על חיבור רשת בעוד שחיבור USB יספיק למדפסת ביתית בתור החיבור המרכזי.
מדפסות רבות תומכות כעת בהדפסה ניידת, מה שמאפשר למשתמשים להדפיס ישירות מסמארטפונים או טאבלטים בעזרת אפליקציה. חלק מהמדפסות מציעות תאימות עם תקני הדפסה ניידים כמו AirPrint של אפל.
6.מהירות הדפסה
PPM: דפים לדקה (ppm) הוא מדד למהירות המדפסת, המציין כמה עמודים היא יכולה להדפיס בדקה אחת. למשתמשים ביתיים, מדפסת עם 8-10 עמודים לדקה עבור שחור ולבן ו-4-6 עמודים לדקה עבור צבע אמורה להספיק. עם זאת, אם יש צורך בהדפסה מהירה יותר, נשקול מדפסת מהירה יותר, או מדפסת לייזר, שבדרך כלל תדפיס יותר עמודים לדקה.
7.רזולוציית הדפסה
DPI: רזולוציית ההדפסה נמדדת בנקודות לאינץ' (DPI), מה שקובע את רמת הפירוט. ערכי DPI גבוהים יותר מובילים לתמונות מפורטות וחדות יותר. מדפסות הזרקת דיו מציעות בדרך כלל רזולוציה טובה יותר עבור הדפסות צבע ותמונות, בעוד שמדפסות לייזר מצטיינות בהדפסת טקסט בשחור-לבן.
רזולוציה ממוצעת עבור מדפסת ביתית תיהיה בסביבות 600X600 להדפסה בשחור לבן ו-4800X1200 להדפסה צבעונית. רזולוציות אלו מספיקות למשימות הדפסה יומיומיות ויפיקו מסמכים ותמונות באיכות מצוינת. עם זאת, מי שזקוק להדפסות תמונות באיכות מקצועית, יצטרך מדפסת המיועדות לכך.
8.אחריות
המדפסות נתונות לרוב לשימוש רב, והרכיבים המורכבים שלהן עלולים להתבלות לאורך זמן. רוב המדפסות הביתיות מגיעות עם שנת אחריות אחת אבל אפשר עדיין למצוא מדפסות עם אחריות מורחבת של 3 שנים. יצרנים מפגינים בטחון בעמידות ואיכות המדפסת על ידי מתן אחריות ארוכה יותר.