סקירת אפליקציות בינה מלאכותית AI פופולריות לאנדרוייד ולאייפון 

על ידי | סקירות

הבינה המלאכותית מתחילה להפוך לחלק מרכזי בחיי היומיום. אפליקציות מבוססות בינה מלאכותית (AI) יכולות לזהות קולות ותמונות, להבין שפה ולבצע באופן אוטומטי ומהיר משימות שבעבר ארכו זמן רב או בוצעו על ידי אנשי מקצוע. בפוסט זה, נסקור אפליקציות בינה מלאכותית פופולריות עבור אנדרואיד ואייפון בקטגוריות שונות, נבדוק עלויות. ונראה דוגמאות לשימושים שונים.

צ'אטבוטים

אפליקציות ה-chatbots מופעלות על ידי בינה מלאכותית ויכולות לדמות שיחות דמויות אדם. הן ממנפות טכנולוגיות כמו עיבוד שפה טבעית ולמידת מכונה כדי להבין, לעבד ולהגיב לקלט אנושי, מה שהופך אותם לכלים יעילים למענה על שאלות, שירות לקוחות, שיווק ומשימות אחרות.

ChatGPT

ChatGPT, שפותח על ידי OpenAI, הוא אחד הכלים הפופולריים ביותר בתחום הבינה המלאכותית והמודלים שלהם מהווים בסיס לאפליקציות ויישומי AI שונים באמצעות ממשקי API המאפשרים למפתחים לשלב את הבנת השפה ויכולות היצירה המתקדמות של ChatGPT באפליקציות שלהם.

האפליקצייה הרשמית של ChatGPT זמינה כרגע רק למשתמשי אייפון, ומציעה פלטפורמה ניידת למשתמשים לתקשר עם ChatGPT באמצעות טקסט וגם קלט קולי. הזיהוי הקולי הוא מאפיין ייחודי לאפליקציה ומרמז על הפוטנציאל של ChatGPT להחליף עוזרים קוליים מסורתיים כמו Siri או Google Assistant.

הפונקציונליות הבסיסית של האפליקציה ניתנת בחינם, בעוד שגישה למודלים ולפיצ'רים העדכניים ביותר, נדרש מנוי בתשלום חודשי של $20.

לאפליקציית ChatGPT ל IOS.

אפליקציית ChatGPT לאנדרואיד תגיע בקרוב, אין עדיין תאריך רשמי.

Bing chat

Microsoft Bing, מנוע החיפוש של מיקרוסופט התפתח לאפליקציית AI רב-תכליתית, המשלבת פונקציונליות של מנוע חיפוש עם יכולת האינטראקטיבית של צ'אטבוט שמאפשר למשתמשים לבצע שאילתות, לענות על שאלות מורכבות, לפתור משוואות מתמטיות ולעזור בשפות תכנות. Bing Chat משתמש במודל המתקדם ביותר, GPT-4, והוא גם מחובר לאינטרנט ומסוגל לענות על שאלות עדכניות לאותו יום.

Bing Chat

Bing Chat נגיש בחינם וניתן לשימוש דרך הדפדפן Edge, אפליקציית Bing או דרך המקלדת הוירטואלית של מיקרוסופט.

לאפליקציית Bing להורדה – אנדרואיד או IOS.

.

Perplexity AI

Preplexity AI היא אפליקציית צ'טבוט ידידותית שמשתמשת בבינה מלאכותית כדי לתת תשובות לשאלות פשוטות או מורכבות. המערכת מקושרת לאינטרנט גם בגרסה החינמית וניתן להשתמש בה גם ללא רישום. Perplexity Copilot הוא תכונה מתקדמת שדורשת רישום ומאפשרת שימוש במודל המתקדם GPT-4  בחינם עם הגבלה של 5 שימושים שמתחדשים כל 4 שעות. Perplexity Copilot יכולה לתת מענה יותר מתוחכם לשאילתות מורכבות כמו תכנון טיולים או מחקר של נושא מסויים.

Perplexity

לאפליקציית Preplexity AI להורדה- אנדרואיד או IOS.

Replika: My AI Friend

Replika היא אפליקציה שנויה במחלוקת שאמורה להפוך את האינטראקציה עם הבינה המלאכותית לחוויה אישית. האפליקציה מאפשרת ליצור דמות בינה מלאכותית שמתפתחת עם הזמן, מספקת שיחות בהתאם לתחומי העניין של המשתמש ויכולה להיות שימושית ללימוד אנגלית. האפליקציה עובדת גם במציאות מדומה עם משקפי תלת המימד של Meta (פייסבוק) – Oculus

Replika

אפשר להשתמש באפליקציה בחינם אבל קיימת גרסה בתשלום עם אינטראקציות מתקדמות ושיחות וידאו, ב 19.99 דולר לחודש. לאפליקציה יש 10 מיליון הורדות אבל למי שמודאג לגבי שמירה על פרטיות, מומלץ להתרחק.

לאפליקציית Replika: My AI Friend להורדה אנדרואיד או IOS.

אפליקציות בינה מלאכותית לתמלול

אפליקציות תמלול הן אפליקציות המשתמשות בבינה מלאכותית כדי להמיר שפה מדוברת לטקסט כתוב.

Otter

Otter AI היא אפליקציית תמלול שיכולה להקליט ולהמיר שפה מדוברת לטקסט כתוב בזמן אמת. יש לה פונקציה בשם OtterPilot שיכולה להיות שימושית לסיכום פגישות או הרצאות אבל היא תומכת רק באנגלית. התוכנה מאפשרת תמלול של עד 300 דקות בחודש בחינם. הגרסה המתקדמת עולה $100 לשנה ומאפשרת 1200 דקות חודשיות ושימוש באפשרויות מתקדמות נוספות שלא קיימות בגרסה החינמית.

otter

לאפליקציית Otter AI להורדה: אנדרואיד או IOS.

צריך לציין שאפשר לבצע תמלול בחינם וללא הגבלה בעזרת google docs  או בעזרת Microsoft Word באנגלית ובעברית למרות שהן לא מציעות פונקציות מתקדמות כמו אינטגרציה עם זום ו Teams או יצירת סיכומים. ייתכן שדיוק ומהירות התמלול באפליקציות הייעודיות גם יותר גבוה אבל לא ביצעתי השוואה.

אפליקציות בינה מלאכותית ללמידה

אפליקציות בינה מלאכותית ללמידה משתמשות באלגוריתמים של למידת מכונה וניתוח נתונים כדי לספק תוכן מותאם אישית, לעקוב אחר התקדמות הלמידה, להציע שיעורים מושכלים וליצור סביבות למידה אינטראקטיביות, ובכך לשנות שיטות חינוכיות מסורתיות.

ELSA Speak

ELSA Speak היא אפליקציה לשיפור אנגלית מדוברת, שמשתמשת בטכנולוגיית בינה המלאכותית כדי לשפר את המבטא וההגייה של דוברי שפות זרות. יש לה מגוון תכנים ותרגילים והיא נותנת משוב אוטומטי על טעויות ושיפורים.

הגרסה החינמית של ELSA Speak נותנת מספר מוגבל של שיעורים עם פרסומות בעוד שבגרסה המלאה יש אלפי שיעורים בעלות של $130 לשנה או $20 לחודש.

לאפליקציית ELSA Speak להורדה – אנדרואיד או IOS.

Socratic by Google

Socratic מאת Google היא אפליקציה חינוכית חינמית שעוזרת לתלמידים ללמוד ולהבין מושגים במקצועות שונים כמו  מתמטיקה, מדעים, היסטוריה ונושאים אחרים. האפליקציה משתמשת במגוון תכונות, כולל שאלות אינטראקטיביות, הסברים וסרטונים, כדי לעזור לתלמידים ללמוד בצורה מהנה ואינטראקטיבית. היא מאפשרת לדוגמה לצלם תמונה של בעיית המתמטיקה מהמחברת ולספק הוראות וסרטונים כיצד לפתור את הבעיה.

Socratic

Socratic היא אפליקציה עבור תלמידים בכל הגילאים. ויכולה לשמש ככלי עזר להשלמת הלמידה בכיתה או כדי לעזור לתלמידים להתכונן למבחנים וללמוד באופן עצמאי. מצד שני היא די מיושנת ולא נראה שהיא עדיין נמצאת בפיתוח.

לאפליקציית Socratic להורדה  – אנדרואיד או IOS.

Microsoft Math Solver

Microsoft Math Solver היא עוד אפליקציה חינמית שמאפשרת לצלם תמונה של בעיית המתמטיקה ולספק את הפתרון.היא הצליחה לפתור יותר בעיות במתמטיקה  מ-Socratic וגם יותר מעודכנת, אבל בבעיות מורכבות היא מציגה רק את התשובה ולא תמיד מציגה את שלבי הפתרון.

Microsoft Math Solver

לאפליקציית Microsoft Math Solver להורדה  – אנדרואיד או IOS.

אפליקציות בינה מלאכותית לסאונד

אפליקציות בינה מלאכותית לסאונד מבצעות משימות כמו ביטול רעשים, הרכב מוזיקה, יצירת אפקטים קוליים ועוד, הן פותחות אפשרויות חדשות בטכנולוגיית אודיו והפקת מוזיקה.

moises

Moises היא אפליקציית עריכת מוזיקה שמשתמשת בטכנולוגיית AI  כדי לבודד ולהסיר קול וכלי נגינה משירים. האפליקציה מאפשרת ליבא את המוזיקה מקבצי MP3 על שירותי ענן כמו Google drive מiTunes או ישירות מלינק אבל בבדיקה שעשיתי לינקים מ-Youtube לא עבדו. האפליקציה יכולה להיות שימושית לקריוקי, מיקסים ולאנשי סאונד.

moises

לגרסה החינמית של Moises יש הגבלות אבל היא עדיין יכולה להפריד  שירה ממוזיקה. בגרסה זו, אפשר להעלות 5 שירים בחודש עם הגבלה של 5 דקות לקובץ. הגרסה המלאה עולה $4 לחודש.

לאפליקציית Moises להורדה – אנדרואיד או IOS.

אפליקציות בינה מלאכותית ליצירת אמנות

אפליקציות בינה מלאכותית ליצירת אמנות מאפשרות בעיקר להפוך טקסט כתוב ליצירות אמנות חזותית.

למדריך מפורט עם דוגמאות, אפליקציות ואתרים נוספים מומלץ לעבור על המאמר: יצירת תמונות בעזרת בינה מלאכותית וסקירה של מחוללי תמונות AI.

WOMBO Dream

WOMBO Dream הוא מחולל תמונות המופעל על ידי AI שמאפשר למשתמשים ליצור תמונות ייחודיות מקלט טקסט. האפליקציה קלה מאוד לשימוש, ומאפשרת למשתמשים לבחור את סגנון הציור, לדוגמה קומיקס, פנטזיה אנימציה וכדומה ואז לתאר את התמונה במילים. האפליקציה תייצר תמונה בהתאם ותאפשר להוריד את התמונה או ליצור וריאציות נוספות.

Wombo Dream

ניתן לייצר תמונות ללא הגבלה בחינם אבל צריך בכל פעם לצפות בפרסומת , בנוסף, יש פיצ'רים מסוימים שמקבלים רק בתשלום כמו סגנונות ציור נוספים, וריאציות ויצירת סרטונים. קיים מנוי חודשי בכ $10 או מנוי לכל החיים ב $169.

לאפליקציית WOMBO Dream – אנדרואיד או IOS.

Starry AI

StarryAI הוא מחולל אמנות נוסף שמאפשר למשתמשים ליצור תמונות ויצירות אמנות על ידי הקלדת טקסט. גם כאן אפשר לבחור את סגנון הציור עם מבחר סגנונות כמו פנטזיה, סייברפאנק, אנימה, 3D ועוד. מעבר לכך אפשר לראות יצירות אומנות של משתמשים אחרים ואת בקשות הטקסט (prompts)  שעומדות מאחוריהן.   האפליקציה עובדת עם מערכת מבוססת קרדיטים המאפשרת למשתמשים ליצור עד 5 יצירות אמנות יומיות בחינם וקצת פחות מציקה עם פרסומות.

Starry AI

האפליקציה זמינה להורדה: אנדרואיד ו IOS.

Imagine AI Art Generator ו Wonder – AI Art Generator הם אפליקציות פופולריות נוספות עם הרבה פיצ'רים מעניינים שרציתי לבדוק אבל מצב הפרסומות שם היה בלתי נסבל שכל פעולה דורשת צפייה בפרסומת ארוכות.

אפליקציות בינה מלאכותית לוידאו ואנימציה 

אפליקציות וידאו ואנימציה בינה מלאכותית הן יישומים המשתמשים בבינה מלאכותית כדי ליצור, לערוך או לשפר תוכן וידאו ואנימציה. יישומים אלה יכולים לבצע משימות כמו עריכה אוטומטית, מעקב אחר אובייקטים, העברת סגנון, סיכום וידאו ויצירת אפקטים של אנימציה ריאליסטית.

Luma AI

Luma AI הוא כלי המאפשר לכל אחד ליצור מודלים ותמונות תלת מימדיות מורכבות (NeRF) באמצעות הטלפון הנייד. האפליקציה מאפשרת לקחת תמונות או וידאו של אובייקטים בסביבה וללכוד תמונות תלת מימדיות מציאותית באיכות גבוהה. Luma AI מיועדת יותר לאנשי מקצוע, אמנים או צלמים ויכולה לעבוד טוב בשילוב תוכנות אנימציה  ליצרת סרטונים  או לשמש גם ככלי ליצירת אובייקטים ודמויות למשחקי מחשב.

אפליקציית Luma AI זמינה כרגע רק ב IOS ואפשר להוריד את האפליקציה בחינם ללא מגבלות.

Move.ai

Move AI היא פלטפורמה שמאפשרת ללכוד נתוני תנועה וליצור אנימציות מורכבות שהתאפשרו עד עכשיו להתבצע רק עם חליפות motion-capture  וצילומי סטודיו. הפלטפורמה משתמשת במכשירי איפון. ניתן ללכוד נתוני תנועה בכל מקום עם שניים עד שישה מכשירים, עם תוצאה באיכות של אולפן משחק. האפליקציה עובדת עם רוב מכשירי האייפון, מהאייפון 8 ואילך, ועד לדגם האייפון 14 העדכני ביותר, עם iOS 16 ומעלה.

על פי האתר ניתן להתנסות רק ב 2 דקות של שימוש בחינם. רישום למערכת עולה $365 לשנה וכולל שימוש חודשי של עד 30 דקות של אנימציה לחודש או 6 שעות על פני תקופה של 12 חודשים.

האפליקציה זמינה כרגע רק ל IOS.

אפליקציות בינה מלאכותית לעריכת תמונות

אפליקציות לעריכת תמונות בינה מלאכותית ממנפות בינה מלאכותית כדי לבצע אוטומציה או לשפר משימות כגון הסרת אובייקט, שינוי רקע, העברת סגנון וריטוש פנים. בעוד שאפליקציות אלו מציעות לרוב תכונות בסיסיות בחינם, הן דורשות בדרך כלל רכישות בתוך האפליקציה או תוכניות מנוי כדי לפתוח יכולות AI מתקדמות, מסננים נוספים, עיבוד ברזולוציה גבוהה או חוויות ללא פרסומות.

Lensa

Lensa משמשת לשיפור תמונות סלפי ודיוקנאות ומציעה כלים ואפקטים מיוחדים שיכולים לשנות את התמונה כמו החלקת פגמים, שינוי צבע שיער, צורת שפתיים וכדומה. הפונקציה שגרמה לפופולריות שלה לנסוק הוא פיצ'ר בשם magic avatars שניתן בתשלום נוסף ומאפשר לשנות את תמונת הפרופיל לדמות מרשימה של אפשרויות מובנות כמו אסטרונאוט, רובוט, קומיקס, ציור שמן ועוד.

magic avatars - LENSA

למרות שאפשר להתנסות, רוב האפקטים והשימושים באפליקציה הם בתשלום, בעלות של $30 לשנה. השימוש ב Magic avatars עולה $4 ל 50 דמויות פרופיל.

לאפליקציית Lensa – אנדרואיד או IOS.

FaceApp

FaceApp היא אפליקציית עריכת תמונות ווידאו רב-תכליתית שמשתמשת בבינה מלאכותית כדי לשנות את מראה הפנים בתמונות ובסרטונים.באפליקציה יש פילטרים ואפקטים שונים שמאפשרים שינוי תכונות כמו הוספת וחיוכים, שינוי גיל, שיער ותכונות מראה נוספות. 

עם מעל 100 מיליון הורדות, התוצאות די טובות אבל האפליקציה ספגה ביקורת על מדיניות הפרטיות שלה ועל האופן שבו היא אוספת מידע על המשתמשים.

יש מעט מאוד אפקטים להתנסות בחינם כך ששימוש סביר באפליקציה ניתן בתשלום של 20 שקל לחודש.

לאפליקציית Faceapp להורדה- אנדרואיד או IOS.

PhotoDirector 

PhotoDirector היא אפליקציה מקיפה יותר לעריכת תמונות שמשתמשת בבינה מלאכותית לשיפור תמונות פרופיל ותמונות באופן. מאפייני המפתח כוללים כלים יצירת תמונות אנימציה מתמונות פרופיל, הסרת אובייקטים והחלפת רקע, וכלים לריטוש יופי כמו הסרת שקיות עיניים והלבנת שיניים. בנוסף, לאפליקציה יש גם פונקציה ליצירת אווטרי AI בדומה ל Lensa.

PhotoDirector 

ניתן לבצע חלק מהפעולות בחינם אבל רוב הפונקציות דורשות מנוי  בעלות של 10 ש"ח לחודש או 61 ש"ח לשנה, כשיצירת דמויות (אווטארים) מתומחרת בנפרד ועולה  11 שקל ל 50 דמויות פרופיל (פחות למי שיש  מנוי)

לאפליקציית PhotoDirector – אנדרואיד או IOS.

אפליקציות בינה מלאכותית בתחום הבריאות

Seeing AI

Seeing AI היא אפליקציה חינמית שפותחה על ידי מיקרוסופט ומשתמשת בבינה מלאכותית כדי לסייע לאנשים עיוורים או לקויי ראייה. האפליקציה משתמשת בבינה מלאכותית  כדי לזהות  אנשים, חפצים או סצנות ולתאר או להקריא אותם בקול מהטלפון הנייד, הפונקציות כוללות:

  • קריאה של טקסט ממסמכים
  • סיויע באיתור ברקודים עם אותות שמע וזיהוי מוצרים עם אפשרות סריקה.
  • זיהוי אנשים ותיאור רגשות.
  • תיאור סביבת המשתמש.
  • זיהוי שטרות ומטבעות.
  • הפקת צליל התואם את הבהירות בסביבה.
  • תיאור של צבעים נתפסים.
  • קריאת טקסט בכתב יד.

האפליקציה זמינה להורדה לאיפון בלבד – IOS.

BeMyEyes

BeMyeyes  היא אפליקציה חינמית שמשתמשת באינטיליגנציה מלאכותית וגם במתנדבים כדי לסייע לאנשים עיוורים או לקויי ראייה במשימות יומיומיות. האפליקציה זמינה בלמעלה מ-180 מדינות ושפות, כולל עברית.

BeMyEyes

Ada – check your health

Ada היא אפליקציה המשתמשת בטכנולוגיית AI כדי לעזור למשתמשים להבין את הסימפטומים שלהם ולקבל מידע הנוגע לבעיות רפואיות. המשתמש יתבקש לענות על מספר שאלות שקשורות לסימפטומים ולתלונות שיש לו והאפליקציה תשתמש בבינה מלאכותית כדי להעריך את התשובות מול מילון רפואי המכיל אלפי הפרעות ומצבים רפואיים, היא תתן מידע והמלצות לטיפול ובסוף תמליץ ללכת לראות רופא.

Ada

האפליקציה פותחה בסיוע של רופאים וניתנת לשימוש בחינם.

Ada – check your health להורדה Android או IOS.

העוזרים האישיים

אפליקציות עוזרות אישיות מסורתיות, כגון Google Assistant, Apple Siri ו SoundHound, מבוססות על מערכות מבוססות כללים או סקריפטים כתובים מראש ולמידת מכונה כדי להבין ולהגיב לשאילתות משתמשים. למרות שממבט ראשון הן מתחילות להראות מיושנות ולא יכולות להתמודד עם נואנסים כמו טכנולוגיות בינה מלאכותית מבוססות  מודל שפה גדול (LLM), צריך לזכור שהיעוד שלהם שונה והן עדיין שימושיות לביצוע משימות במכשירים ניידים , כמו הגדרת תזכורות, שליחת הודעות, ביצוע שיחות טלפון וכדומה.

אפליקציות בינה מלאכותית נוספות

DINA

DINA היא אפליקציית מזג אוויר חינמית שמשתמשת בבינה מלאכותית. בשונה מאפליקציות מזג אוויר אחרות שבדרך כלל מספקות מידע כללי על מזג האוויר עבור מיקום ספציפי, אפליקציית DINA ממליצה על הבגדים הנכונים ללבוש על פי התחזית תוך התחשבות בתנאי מזג האוויר כמו רוח וטמפרטורה, המאפיינים הפיזיים של המשתמש, וההעדפות האישיות שלו.

DINA זמינה להורדה לאנדראויד בלבד.

DINA

PlantNet

PlantNet היא אפליקציה חינמית לנייד המאפשרת למשתמשים לזהות צמחים על ידי צילום שלהם. האפליקציה יכולה לזהות סוגים שונים של צמחים, לרבות צמחי בר, עצים, דשאים ועוד. 

PlantNet

אלטרנטיבה PictureThis – Plant Identifier.

סיכום

ככל שהטכנולוגיה מתקדמת, אנו צפויים לראות שימוש נרחב יותר של אפליקציות ויישומי בינה מלאכותית בחיי היומיום. האפליקציות המפורטות בבלוג זה הן רק כמה דוגמאות לדרכים שבהן AI נמצאת בשימוש. אפליקציות AI הופכות את הסמארטפונים שלנו לכלים שיכולים לסייע לנו ולבדר אותנו בדרכים שונות ועם הקצב ההתפתחות והכניסה של אפליקציות חדשות לחנויות האפליקציות נראה שזו רק ההתחלה.

ליישומים נוספים בתחום מומלץ לעבור גם על הפוסט: סקירת אתרי בינה מלאכותית פופולריים ואפליקציות AI אינטרנטיות שמתמקד באתרי אינטרנט אבל לחלקם הגדול יש גם אפליקציות לסמארטפונים.

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חומת אש (פיירוול) מומלצת לבית ולעסק קטן.

הוספת התקן חומת אש (firewall) ייעודי לרשת הביתית או לעסק תספק לנו הגנה תכונות מתקדמת שבדרך כלל נמצא רק בארגונים. . במדריך נסקור חומות אש מומלצות לבית ולעסק קטן נראה כיצד להפוך מחשב לחומת אש ונתב עוצמתי בחינם.