בינה מלאכותית, או AI, היא טכנולוגיה המאפשרת למכונות לבצע משימות שבדרך כלל מתבצעות על ידי בני אדם. אתרי בינה מלאכותית או אפליקציות אינטרנטיות, משתמשות באינטיליגנציה המלאכותית לפרש, להבין, ולהפוך תהליכים מסוימים לאוטומטיים. משימות שפעם דרשו התערבות אנושית יכולות כעת להתבצע בצורה אוטומטיות, ולפנות זמן יקר לביצוע משימות מורכבות יותר.
במאמר זה, נסקור פלטפורמות ואתרי בינה מלאכותית פופולריים בקטגוריות שונות כמו פרודוקטיביות, עריכת תמונות, וידאו, בריאות ועוד. נבדוק אילו מהם עשויים להיות שימושיים עבורנו ונגלה דרכים חדשות שבהם נוכל להשתמש בטכנולוגיה כדי לפשט משימות שונות שבדרך כלל מתבצעות באופן ידני.
- ChatGPT וצ'אטבוטים אחרים
- אתרי בינה מלאכותית לפרודוקטיביות
- אתרי בינה מלאכותית ליצירת תוכן
- אתרי בינה מלאכותית ליצירת אתרי אינטרנט ואפליקציות
- אתרי בינה מלאכותית לעריכת תמונות
- אתרי בינה מלאכותית ליצירת וידאו
- אתרי בינה מלאכותית ליצירת אומנות
- אתרי בינה מלאכותית לקול ועריכת סאונד
- אתרי בינה מלאכותית בשביל הכיף
ChatGPT וצ'אטבוטים אחרים
ChatGPT
אחד מיישומי האינטרנט המרשימים ביותר של בתחום הבינה המלאכותית כיום הוא ChatGPT של OpenAI. מעוצב כמודל שפה, ChatGPT משתמש בלמידת מכונה כדי ליצור טקסט ברמה אנושית שניתן ליישם במגוון רחב של שימושים. זו לדעתי המערכת AI המתקדמת ביותר בתחום ולכן אתעכב עליה קצת יותר.
שימושים נפוצים של ChatGPT
- למידה: ChatGPT יכול לענות על שאלות, המערכת מבינה את הכווונה וההקשר של השאלה, ומייצרת תגובה מקיפה ורלוונטית תוך שימוש בנתונים שנלמדו ממקורות שונים.
- תכנות: ChatGPT יכול ליצור קטעי קוד על סמך תיאור של משתמש, לתת הסבר על קטעי קוד מורכבים ולסייע בלמידה של שפת תכנות חדשה.
- כתיבה ויצירת תוכן: צאט GPT יכול לייצר רעיונות לסיפורים, עלילות, דיאלוגים של דמויות, כתיבת תכנים לעבודות או מאמרים או כל סוג אחר של חומר כתוב.
- שירות לקוחות: עסקים יכולים להשתמש ב-ChatGPT כדי להפעיל צ'אטבוטים של שירות לקוחות ולטפל בשאלות נפוצות.
אלו רק דוגמאות בודדות ל ChatGPT יש הרבה יותר יישומים פוטנציאלים על פני תחומים שונים.
עלויות שימוש ב ChatGPT
למערכת קיימת גרסה חינמית וגרסה בתשלום:
הגרסה החינמית של ChatGPT מאפשרת להשתמש בטכנולוגיה ללא דמי מנוי, אבל היא לא זמינה כשיש עומסים על המערכת בזמני שימוש שיא. בנוסף, היא איטית יותר וגם לא מאפשרת שימוש במודלים המתקדמים ביותר של האינטיליגנציה המלאכותית. נכון לכתיבת המאמר הגרסה החינמית תומכת בGPT-3.5 בעוד שהגרסה החדשה ביותר היא גרסה GPT-4
הגרסה בתשלום – GPT Plus עולה $20 לחודש, מאפשרת זמינות גבוהה יותר,שימוש במודל המתקדם, GPT-4, שימוש בתוספים (כמו KAYAK לדוגמה, לחיפוש טיסות) וחיבור לאינטרנט.
האם אפשר להשתמש ב ChatGPT בעברית?
ChatGPT קורא וכותב גם בעברית אבל נראה שהמערכת מתקשה לפרש ובעיקר ליצור טקסט בצורה נכונה. התוצאה בדרך כלל נראית כמו טקסט שעבר תרגום ב google translate.
יתרונות | חסרונות |
ChatGPT לדעתי הוא אחד הכלים המרשימים ביותר שפותחו בתחום הבינה המלאכותית. ה-API של ChatGPT משמש כבסיס ליישומי אינטיליגנציה מלאכותית שונים ומשפר את הפונקציונליות שלהם. האתר עצמו מציע למשתמשים פלטפורמת AI מתקדמת להפקת מגוון רחב של סוגי תוכן למשימות כמו ניסוח חיבורים, קידוד ויצירת שיחה דמוית אדם. | ChatGPT נועד ליצור טקסט דמוי אדם על סמך הקלט שהוא מקבל, ואין לו את היכולת לאמת את המידע שהוא מייצר. לכן, הוא עשוי לפעמים לייצר מידע שגוי או מטעה. מעבר לכך אין לו חיבור ישיר לאינטרנט ומאגר הנתונים שלו מעודכן עד ספטמבר 2021. * לאחרונה נוספה אופציה לחבר את ChatGPT לאינטרנט למנויים בתשלום. ואפשר גם לחבר את ChatGPT לאינטרנט בחינם באמצעות התוסף WebChatGPT (תוסף לא רשמי) |
תוספים שימושיים ל-ChatGPT
אני מצרף רשימה של תוספים שימושיים ולדעתי עובדים בצורה טובה ויעילה עם ChatGPT:
- WebChatGPT תוסף שמחבר את ChatGPT לאינטרנט.
- ChatGPTWriter תוסף שימושי שבין היתר, יכול לענות למיילים בצורה יעילה ומקצועית.
- Youtube Summary תוסף שמסכם סרטוני יוטיוב בקצרה מבלי שתצטרכו לצפות בכל הסרטון.
- ChatGPT for Google מספק חווית צ'אט לצד החיפוש של גוגל.
Bing Chat
מיקרוסופט השקיעה כ-10 מיליארד דולר ב-OpenAI, החברה מאחורי ChatGPT. וכעת עוסקת בפריסת טכנולוגיית בינה מלאכותית על פני מוצרי מיקרוסופט. לאחרונה היא שילבה את מודל ה-GPT-4 במנוע החיפוש שלה, Bing ומציעה חוויה הדומה ל-ChatGPT מתוך ממשק החיפוש.
כדי להשתמש ב-Bing עם ChatGPT, צריך ליצור חשבון עם מיקרוסופט ולגלוש עם דפדפן Microsoft Edge. השירות ניתן בחינם ללא עלות אבל יש הגבלה של כ-150-200 שאילתות ביום.
מיקרוסופט גם פרסמה שהיא עובדת על יכולות בינה מלאכותית חדשות עבור יישומי אופיס כמו Word ו Excel, ההשלכות הן שמשתמשים יוכלו להשתמש בצ'אט בוט המופעל על ידי AI כדי ליצור טקסט בוורד, אימיילים באואטלוק ונוסחאות אקסל באמצעות הנחיות פשוטות. המוצר עדיין נמצא בפיתוח ולא זמין לציבור.
Google Bard
Google Bard הוא שירות צ'אט בינה מלאכותית שפותח על ידי גוגל ומתחרה ב ChatGPT. הוא מתפקד באופן דומה ל-ChatGPT וגם מסוגל לענות על שאלות, להפיק תוכן וטקסט יצירתי או קוד תכנות.
נכון לכתיבת המאמר השימוש בגוגל Bard עדיין ניסיוני.
מבחינת עדכניות מידע כמו חדשות, מזג אוויר, אקטואליה וכדומה, Bing Chat ו Google Bard מספקים חוויה טובה יותר מהגרסה החינמית של ChatGPT .
Phind
Phind.com הוא מנוע חיפוש AI שנועד לספק למשתמשים ולמפתחים מענה רלוונטי על ידי שימוש במודלים של שפות AI לצד תוצאות חיפוש רגילות. חלק מהתכונות של Phind כוללות את היכולת להתאים אישית את הגדרות החיפוש
המענה שניתן על ידי הבינה המלאכותית רלוונטי ובמקרים מסויימים יכול לחסוך זמן חיפוש מיותר באתרי אינטרנט, אבל מצד שני נתקלתי מדי פעם בהודעת שגיאה מהצ'אט של phind.com.
AgentGPT
AgentGPT הוא סוג של סוכן בינה מלאכותית שמתפקד כמו עוזר אוטונומי או רובוט חכם שיכול לבצע משימות שונות באינטרנט כמו תכנון טיולים, כתיבת קוד, או איסוף וארגון מידע. למערכת יש גישה מלאה לאינטרנט וכל אחד יכול להיות יצירתי ולנצל אותו על פי הצרכים שלו. את התוצאות ניתן לייצא לפורמטים שונים כמו קובצי PDF, תמונות או טקסט. על פניו נראה שמדובר בטכנולוגיה פורצת דרך אבל מהנסיון שלי התוצאות משתנות, לפעמים מאכזבות ודורשות תהליך ארוך של ניסוי וטעיה.
עלויות שימוש ב AgentGPT
ניתן להשתמש ב- AgentGPT בחינם למשימות פשוטות קצרות יחסית. עם זאת, למשימות מורכבות צריך לספק מפתח API ממערכת ChatGPT, העלות לכל פריסת סוכן תהיה תלויה במודל שבו נשתמש. שימוש ב-gpt-3.5-turbo יעלה רק כמה סנטים לכל ריצה לכל היותר, בעוד ששימוש ב-gpt-4 יקר באופן משמעותי. ניתן ומומלץ להגביל ולנטר את העלויות במערכת ניהול ה- API של ChatGPT. לינק לטבלת התמחור
אתרי בינה מלאכותית לפרודוקטיביות
הבינה מלאכותית מביאה מגוון רחב של כלים שנועדו לשפר את הפרודוקטיביות ולפשט את המורכבות של המשימות הדיגיטליות שלנו. אספתי כמה כלים פופולריים בקטגוריה זו.
Notion AI
Notion היא תוכנה מצויינת לניהול רשימות ומשימות שלאחרונה הוסיפה כלי AI ועכשיו היא נקראת Notion AI. הכלים החדשים נועדו לשפר את הפרודוקטיביות והיצירתיות בפלטפורמה. אפשר להשתמש ביכולות הבינה המלאכותית כדי לשפר תוכן קיים, לתקן שגיאות דקדוק, ליצור סיכומים או להסביר ולחלץ תובנות מדפי טקסט.
אפשר לייצר תוכן בעברית אבל התוכנה והתפריטים הם באנגלית. Notion, מערכת הבסיס ניתנת לשימוש בחינם. קיים מנוי שמתאים יותר לצוותים, עם דגש לכלים המאפשרים שיתוף פעולה בין חברי הצוות. מערכת הבינה המלאכותית נמכרת כתוסף נפרד ב -$8 לחודש אבל קיימת תקופת התנסות.
Formulabot
Formulabot הוא אתר המשתמש בבינה מלאכותית כדי ליצור נוסחאות אקסל. משתמשים יכולים להזין משפטים או דרישות ספציפיות, והאתר מייצר נוסחאות אקסל מתאימות על סמך הדרישות. הגרסה החינמית מאפשרת חמישה שימושים חודשיים. גם ChatGPT יכול לסייע עם נוסחאות אקסל אבל Formulabot תוכנן במיוחד רק למטרה זו.
Tome
Tome הוא אתר מבוסס בינה מלאכותית שמשמש בעיקר ליצירה מהירה של מצגות. מבדיקה שעשיתי בשלב זה, הכלי נחמד ויכול ליצר מצגת מהירה ואוטומטית ברמת בית ספר (תוך מספר שניות) אבל לא הייתי מסתמך עליו ליצירת מצגת מקצועית לעבודה. עם זאת אפשר להשתמש במערכת ליצירת בסיס עם תוכן למצגת ולאחר מכן לבצע עריכה ולהתאים אותה לפי הצורך. את המצגת הסופית אפשר להוריד בפורמט PDF.
רישום לשירות יתן לכם 500 קרדיטים שאמורים להספיק ל2-3 מצגות. מעבר לכך צריך לרכוש מנוי במחיר של $10 לחודש.
Grammarly
Grammarly הוא כלי ותיק ומוכר לסיוע בכתיבה באנגלית ומשמש בעיקר לתיקון שגיאות דקדוק ואיות. לGrammarly יש יכולות מתקדמות עם הצעות ותיקונים ברמה גבוהה ומורכבת יותר ממעבדי תמלילים סטנדרטים כמו Microsoft Word.
ניתן להשתמש בגרסה הבסיסית בחינם לבדיקות איות, דקדוק ופיסוק, בעוד שהגרסה המלאה כוללת בדיקות דקדוק והצעות שיפור מתקדמות בעלות של $12 לחודש.
אתרי בינה מלאכותית ליצירת תוכן
כלי בינה מלאכותית יכולים לזרז תהליכים וליצור תוכן אוטומטי למטרות שונות כמו מענה לאימיילים, כתיבת מאמרים, פרסומות או תיאור מוצרים. למרות זאת הם דורשים קלט אנושי ובקרה כדי להגיע לתוצאות מיטביות.
Rytr
Rytr.me הוא כלי מבוסס בינה מלאכותית לצירת תוכן ויכול לסייע לדוגמה בכתיבה אוטומטית של מאמרים, יצירת פוסטים למדיות חברתיות, או לניסוח דואר אלקטרוני.
Rytr תומך במעל 30 שפות כולל עברית, איכות התוכן בעברית לא תמיד מתורגם בצורה נכונה והתוצאה בדרך כלל דורשת עריכה לתיקון הטעויות. למרות זאת הכלי סך הכל לא רע ועם תיאום ציפיות הוא יכול לסייע מדי פעם בתהליך הכתיבה.
הנה דוגמה למכתב התענינות במשרה שמערכת Rytr כתבה. בצד שמאל אפשר לראות את הדגשים שנתתי לו (מבלי להשקיע יותר מדי מחשבה) ובצד ימין את התוצאה. לא ערכתי כדי שתוכלו לראות גם את הטעויות:
בתוכנית החינמית ניתן לכתוב עד 10,000 תווים (בסביבות 1000-2000 מילים) בחודש, מעבר לכך יש תוכניות חודשיות בתשלום במחירים די סבירים ביחס למתחרים בתחום יצירת התוכן.
Jasper
Jasper.ai הוא הכלי המוביל בתחום יצירת התוכן ומכיל כ-50 כלים שונים ליצירת תוכן למטרות שונות לדוגמה:
- כלי "Explain It To A Child" יקח טקסט מורכב ויפשט אותו כדי שיהיה מובן וקל יותר להבנה
- "Sentence Expander" ירחיב משפט קצר למשפט ארוך ויצירתי יותר
- "Short Social Posts" ייצור פוסטים קצרים המיועדים לרשתות חברתיות
- Paragraph Generator ייצור עלילות לסיפור או תוכן למאמר.
- Personal Bio ייצור פרופיל אישי ויצירתי בהתאם להנחיות
אלה רק דוגמאות בודדות וקיימים במערכת עשרות כלים נוספים ליצירת תוכן ושיווק.
jasper לא תומכת בשפה העברית, בנוסף מדובר באחד הכלים היקרים בתחום יצירת התוכן, כאשר התוכנית הזולה והמוגבלת ביותר עולה $39 לחודש וגישה למערכת המלאה עולה $100 לחודש. ניתן להתנסות בחינם למספר ימים אבל גם לצורך התנסות תתבקשו להזין כרטיס אשראי (ולבטל באופן ידני).
אתרי בינה מלאכותית ליצירת אתרי אינטרנט ואפליקציות
כלים אלה מאפשרים יצירה של אתרים והאפליקציות מבלי להזדקק למיומנויות קידוד. הם משלבים תכונות כמו ממשקי גרירה ושחרור, תבניות להתאמה אישית והצעות עיצוב אוטומטיות עם תכונות מתקדמות כמו יצירת תוכן, אופטימיזציה (SEO) וניתוח נתונים.
Picoapps
Picoapps.xyz הוא אתר אינטרנט שמאפשר ליצור אפליקציות אינטרנט מטקסט, הפלטפורמה מופעלת על ידי GPT-4, ועדיין נמצאת בשלבי פיתוח ולא תוכלו ליצור איתה אפליקציות מורכבות מדי, אבל נראה שיש יש לה פוטנציאל עבור כל מי שרוצה ליצור אפליקציית אינטרנט מבלי ללמוד שפות קוד.
כדי להשתמש ב-Picoapps.xyz, כל מה שצריך לעשות זה לתאר את רעיון האפליקציה בפירוט בעברית או באנגלית והמערכת תבנה את האפליקציה ותיתן אפשרות להציג ולהעתיק את הקוד ולערוך אותו עם כל עורך קוד סטנדרטי כמו Visual Studio Code .
זו דוגמה לאפליקצית ווב שיצרתי עם הטקסט : "Create a simple pinball game":
אפשר לראות כאן דוגמאות נוספות לאפליקציות שנבנו על ידי משתמשים אחרים.
המערכת אפשרה לי לייצר 4 אפליקציות בחינם, שימוש בלתי מוגבל עולה $29 לחודש.
Durable
Durable היא פלטפורמה המשתמשת בבינה מלאכותית לבניית אתר אינטרנט לעסקים קטנים במהירות וללא שפת קוד. כדי לבנות את האתר תתבקשו להזין את סוג ושם העסק ותוך מספר דקות המערכת תחולל עבורכם אתר אינטרנט. את האתר תוכלו לשנות ולהתאים לצרכים שלכם עם כמה כלים פשוטים.
האתר פשוט וסך הכל נראה מקצועי. את הטקסט האוטומטי אפשר לתרגם ולהחליף בטקסט בעברית. הפלטפורמה יכולה להתאים לעסקים קטנים ומסעדות שמעונינות להרים אתר גנרי במהירות מבלי להשקיע יותר מדי בהתאמה אישית. השירות עולה $12-$15 לחודש וכולל שם דומיין ומקום אחסון, יש גם אפשרות להתנסות בחינם לזמן מוגבל.
אפשר לראות כאן דוגמה לאתר שייצרתי תוך כמה דקות עם מערכת Durable. אפשר להוסיף בקלות חלקים נוספים לעמוד כמו מפה, גלריית תמונות וכו.
Zyro
Zyro היא עוד פלטפורמה ידידותית לבניית אתר אינטרנט מהיר. את האתר בונים מתבנית מוכנה מראש שאפשר לשנות ולהתאים על פי הצרכים. קיימת תבנית כמעט לכל בית עסק כמו סוגים שונים של מסעדות, פרקטיקות וחנויות קמעונאיות. המערכת מאפשרת שימוש בבינה מלאכותית ליצירת תוכן ועריכת תמונות.
Zyro הוא אחד מבוני האתרים הזולים ביותר, עם עלות של כ $40 לשנה הראשונה (פחות אם לוקחים לטווח יותר ארוך) ויכול לתת פתרון זול למי שצריך אתר פשוט לעסק עם שם דומיין ויכולות AI אבל צריך לקחת בחשבון שהמחיר עולה לכ$70 לאחר שנה.
דוגמה נוספת לאתר שיצרתי תוך כמה דקות עם Zyro, אי אפשר לראות הכל קיימים חלקים נוספים כמו גלריית תמונות, דף צור קשר וכדומה:
אתרי בינה מלאכותית לעריכת תמונות
אתרים המשתמשים בבינה מלאכותית ולמידת מכונה כדי לבצע אוטומציה ולשפר תהליכים שונים של עריכת תמונות. הם יכולים לבצע משימות כמו הסרת אובייקט, החלפת רקע, תיקון צבע, הפחתת רעשים ועוד. הם נועדו להפוך משימות עריכה מורכבות לקלות יותר ונגישות יותר גם למי שאינו מקצוען בתחום.
Canva
Canva היא פלטפורמת עיצוב גרפי המאפשרת למשתמשים ליצור עיצובים בעלי מראה מקצועי ללא ניסיון קודם בעיצוב. אפשר להשתמש בה כדי ליצור גרפיקה למטרות שונות, לדוגמה: עיצובים לאתרי אינטרנט, גרפיקה למדיה חברתית, מצגות, פליירים, פוסטרים וחומרי הדפסה אחרים. בפלטפורמה יש גם תבניות עם עיצובים מקצועיים מוכנים מראש שצריך רק לערוך ולהתאים לכל צורך, תהליך שלא מצריך ידע וחוסך זמן.
פונקציות בינה מלאכותית כוללות:
- טקסט לתמונה: יצירת תמונות מהנחיות טקסט (text to image)
- מחק קסם: כלי להסרה מהירה של עצמים לא רצויים מתמונות.
- עריכת קסם: הפיכת אובייקט אחד לאחר בתמונות.
- מחולל טקסט משולב בינה מלאכותית לסיוע ביצירת תוכן.
- Magic Design עיצובים מותאמים אישית על סמך קלט המשתמש.
- מצגות: תכונת AI המייצרת עיצוב למצגת עם טקסט
Canva מציעה גרסה חינמית עם מגבלות מסוימות. הגרסה המלאה עולה $13 לחודש.
Fotor
fotor.com היא פלטפורמה לעיצוב גרפי ועריכת תמונות, בניגוד לCanva שמיועדת בעיקר לעיצוב גרפי Fotor מכוונת יותר לעריכת תמונות ומציעה פלטפורמה שלמה עם מגוון רחב של כלים למטרה זו לדוגמה:
- הסרת רקע מתמונות
- כלים לעריכת פנים, כמו שיפור תווי פנים, החלקת עור, הלבנת שיניים, הגדלת עיניים וכדומה.
- הפיכת תמונות פרופיל לדמויות דיסני, דמויות מצוירות או אנימה יפנית.
- העלאת קנה מידה של תמונות על ידי הגדלת הרזולוציה של התמונות מבלי לאבד איכות.
- שחזור תמונות לתיקון תמונות פגומות או מטושטשות.
- שיפור איכות על ידי התאמות כמו בהירות או ניגודיות.
- הסרה של חפצים ודמויות
אפשר להשתמש ב Fotor בחינם עם מגבלות רזולוציה וסימני מים. כשהגרסה המלאה עולה $40 בתשלום שנתי או $9 בתשלום חודשי.
PhotoAI
PhotoAI מגדיר את עצמו כסטודיו לצילום מבוסס בינה מלאכותית המערכת תבקש מכם להעלות בין 20 ל 100 תמונות שלכם בזוויות שונות ולאחר מכן תאפשר לכם ליצור תמונות פוטוריאליסטיות של עצמכם בתאורה, רקע או לבוש שונה על פי המפרט שתתנו לו. ניתן לדוגמה לשחזר צילומים מקצועיים, לחקות תמונות של סלבריטאים, או להשתמש בתרחישים שונים, כמו על חוף הים או אירוע מפואר.
השירות ניתן בתשלום בלבד ועולה $29 לחודש לחבילה הבסיסית.
Restore Photos
Restorephotos.io הוא אתר המשתמש בבינה מלאכותית כדי לשחזר תמונות ישנות ופגומות או תמונות מטושטשות. התהליך פשוט וקל לשימוש, צריך להעלות לאתר את הקובץ של התמונה הסרוקה ולאחר תהליך שיקום של מספר שניות, להוריד את התמונה המתוקנת. השירות ניתן בחינם ומאפשר לשחזר בערך 5 תמונות כל מספר שעות.
cleanup.pictures
cleanup.pictures הוא אתר שמשתמש בבינה מלאכותית כדי להסיר חפצים ואנשים מתמונות.
השימוש מאוד פשוט, מעלים תמונה לאתר ובוחרים עם המחק את האובייקטים שרוצים להסיר.
הכלי עושה עבודה טובה מאוד למרות שלפעמים צריך לחזור על הפעולה פעם שנייה כדי לשפר את התוצאות.
ניתן להשתמש בכלי בחינם עם מגבלת רזולוציית הורדה של 720p. כדי להסיר את המגבלה צריך לשלם $3 לחודש.
אתרי בינה מלאכותית ליצירת וידאו
פלטפורמות או כלים המופעלים על ידי AI ומשמשים ליצירה ועריכה של סרטונים. הם יכולים ליצור גם אנימציות,ותוכן חזותי המבוסס על טקסט או דמויות אינטרקטיביות שיכולות לחכות שיחה והתנהגות אנושית.
pictory
Pictory.ai היא פלטפורמה שמתשמשת בבינה מלאכותית כדי ליצור סרטוני וידאו מטקסט או ממאמרים, ולינקים לכתבות באינטרנט. טכנולוגיית הבינה המלאכותית של Pictory מנתחת את הטקסט, בוחרת תמונות וקטעי וידאו רלוונטיים ומוסיפה קטעי קריינות וסאונד בצורה אוטומטית כדי ליצור סרטון. את הסרטון אפשר אחר כך לערוך ולשפר בעזרת כלי עריכה שהאתר מספק.
Pictory מתאימה לסרטונים פשוטים, היא לא תמיד בוחרת תמונות רלוונטיות ולכן נדרשת עבודת עריכה והקריינות זמינה רק באנגלית. הגרסה החינמית מאפשרת ליצור כמה סרטונים בודדים עם סימני מים כשהגרסה הבסיסית עולה $23 לחודש ל 30 סרטונים של 10 דקות.
colossyan
Colossyan הוא אתר שמאפשר ליצור סרטונים עם קריינים המבוססים על בינה מלאכותית. נוכל להזין במערכת את התכנים ולעשות סרטון או מצגת עם שחקן המבוסס בינה מלאכותית שיקריא את הטקסט וידבר אל הצופים. הפלטפורמה תומכת בעברית ובכ-70 שפות נוספות עם מבחר של מעל 30 קריינים שונים .מבדיקה קצרה שעשיתי התוצאה בעברית דווקא לא היתה רעה.
אפשר ליצור וידאו קצר בחינם ממבחר של שני קריינים. מנוי מתחיל מ$30 לחודש ומאפשר ליצור סרטונים באורך כולל של 10 דקות ממבחר גדול יותר של קריינים ואפשרות ליצור קריין בהתאמה אישית בתוספת תשלום.
runwayml
runwayml.com היא פלטפורמה מבוססת ענן המאפשרת למשתמשים ליצור ולערוך סרטונים באמצעות בינה מלאכותית. הפלטפורמה מציעה מגוון כלים ייחודיים ליצירת וידאו, ומאפשרת לבצע שינויים בסרטונים קיימים שעד עכשיו אפשר היה לבצע רק באופן ידני. חלק מהכלים המעניינים כוללים:
- כלי שמייצר סרטון קצר מטקסט
- החלפה של פריטים בתוך הסרטון לפריטים אחרים.
- כלי שמשתמש במילים ובתמונות כדי ליצור סרטונים חדשים מסרטונים קיימים.
- הכנסת אפקטים של slow motion לסרטונים קיימים.
- כלי שמטשטש פנים בסרטונים.
- מסיר רגעים לא רצויים של שקט בסרטונים
- מייצר כתוביות לסרטונים
- כלי רקע: טשטוש אוטומטי של רקע של סרטון, החלפת רקע והסרת רקע.
אפשר להתנסות עם המערכת ולייצר עד 3 סרטונים בחינם, מעבר לכך, מנוי מתחיל מ $15 לחודש.
אתרי בינה מלאכותית ליצירת אומנות
אלו הן פלטפורמות המשתמשות בבינה מלאכותית כדי ליצור תמונות מתיאור טקסטואל.
למדריך מפורט עם דוגמאות ואתרים נוספים מומלץ לעבור על המאמר: יצירת תמונות בעזרת בינה מלאכותית וסקירה של מחוללי תמונות AI.
DALL-E2
OpenAI, החברה שאחראית על פיתוח ChatGPT, פיתחה את DALL-E2 אתר שיכול ליצור תמונה מקלט טקסטואלי. האתר נותן שדה טקסט שאפשר לרשום בו תיאור מילולי של התמונה שנרצה ליצור. DALLE-2 יעבד את הטקסט ויצייר עבורנו תמונה המבוססת על התיאור שסיפקנו. בהתחלה צריך לא מעט ניסוי וטעיה כדי להגיע לתוצאות יצירתיות ומוצלחות.
דוגמה לוריאציות שקיבלתי מהטקסט:
“the thinking man by Auguste Rodin, sitting on a rock, holding a laptop in an office. airbrush style”
בהרשמה נקבל בחינם 50 קרדיטים וחידוש של 15 קרדיטים בכל חודש. ניתן לרכוש קרדיטים נוספים בעלות של $15 ל 115 קרדיטים.
Midjourney
Midjourney ו-DALL-E 2 הם שניים ממחוללי תמונות AI הפופולריים ביותר בשוק. שני הכלים מייצרים תמונות מתיאורי טקסט, אבל לדעתי Midjourney מייצר תמונות מוצלחות יותר. DALL-E 2 טוב ביצירת תמונות פוטו-ריאליסטיות אבל Midjourney קולע יותר לציפיות עם תמונות מעניינות ויצירתיות. עם זאת, תהליך השימוש של Midjourney לא כל כך ידידותי ודורש רישום ועבודה עם מערכת הצ'אט Discord.
לאחר הרישום נקבל 25 תמונות בחינם לשימוש חד פעמי. מנוי חודשי מתחיל מ $10 לחודש ל 200 תמונות
אתרי בינה מלאכותית לקול ועריכת סאונד
פלטפורמות אלו משתמשות בטכנולוגיות AI כדי ליצור ולשפר קבצי אודיו. הם משמשים מגוון רחב של יישומים, כולל הפקת קריינות, יצירת מוזיקה, הפחתת רעשים, יצירת אפקטי קול. את היכולת לחקות קולות או מבטאים ספציפיים
Mubert
Mubert משתמש בבינה מלאכותית כדי ליצור מוזיקה על סמך תיאור טקסט והעדפות כמו mood, וז'אנר. הפלטפורמה יוצרת קטע סאונד שניתן להשתמש בו כמוסיקת רקע לוידאו או לכל מוצר ללא צורך בתשלום תמלוגים.
הרישוי להשתמש במוזיקה לצרכים שונים יכול להיות קצת מבלבל וצריך להקפיד ולבדוק איך ואיפה אפשר להשתמש ביצירות בהתאם למנוי.
Google text to speech
Google Text-to-Speech הוא שירות מבוסס ענן שמשתמש בבינה מלאכותית כדי להקריא טקסט בשפות ובתצורות דיבור שונות
listnr
listnr.tech הוא אתר שמשתמש בבינה מלאכותית כדי להקריא טקסט בשפות ובתצורות דיבור שונות.
האתר מציע מגוון של קולות מבטאים שונים של נשים וגברים לבחירה כולל כ 50 תצורות באנגלית ו 2 בעברית שנשמעים די סביר. בסיום אפשר להוריד את קובץ הדיבור בפורמט MP3 או WAV ולהשתמש בו בדרכים שונות כמו הדרכות, פודקאסטים או כאמצעי נגישות.
אפשר להתנסות במערכת ובקולות השונים ולהשתמש ב 1000 מילים בחינם. מנוי מתחיל ב $9 לחודש ל 4000 מילים, $19 ל 20000 מילים והלאה.
יש הרבה אתרים דומים שמאפשרים להקריא טקסט וכולם, כולל listnr נותנים פלטפורמה ידידותית ונוחה למטרה זו אבל רוב שירותי הענן כמו יבצעו את אותה פעולה דומה בעלות נמוכה יותר, אולי עם פחות אפשרויות להתאמה אישית וממשק פחות ידידותי:
אתרי בינה מלאכותית בשביל הכיף
Deep Nostalgia
Deep Nostalgia הוא כלי המשתמש בבינה מלאכותית כדי להחיות תמונות ישנות על ידי הנפשת הפנים. בתמונות. הנפשת תמונות מתבצעת על ידי העלאתן ל-MyHeritage, בחירת הפנים ולחיצה על כפתור "Deep Nostalgia"
Autodraw
AutoDraw הוא אתר שמתשמש בלמידת מכונה כדי להציע ולהשלים ציורים על סמך שרבוטים שנצייר על המסך.
Sketch
sketch הוא כלי שיכול להחיות ציורי ילדים על ידי הנפשת הדמויות בציור. צריך רק לסרוק ולהעלות את הציור לאתר והבינה המלאכותית תיצור אנימציה של הציור בתנועות שונות.
Video2Recipe
video2recipe.com הוא אתר הממיר סרטוני בישול מיוטיוב למתכונים כתובים. כדי לקבל מתכון, צריך להדביק את כתובת ה-URL באתר והבינה המלאכותית כבר תיצור את ההוראות למתכון ואת רשימת המרכיבים.
Talk to Books
talktobooks הוא אתר שעונה על שאלות באמצעות מציאת משפטים רלוונטיים הבינה המלאכותית מפיקה רשימה של קטעים רלוונטיים מתוך ספרים שנותנים מענה לשאלה.
playphrase.me
Playphrase.me הוא אתר שמוצא קטעי וידאו של ציטוטים מסרטים ותוכניות הטלוויזיה כאשר נזין משפט, האתר יציג קטעי וידאו המכילים את אותו משפט.
סיכום
הצמיחה והפיתוח טכנולוגיית AI הביאו שפע של אפליקציות אינטרנט ואתרים יוצאי דופן, שמתחילים לשנות את הדרך בה אנו מתקשרים עם העולם הדיגיטלי. מאוטומציה של משימות שגרתיות, ייעול תהליכים עסקיים ועד להרחבת חוויות הלמידה, האפשרויות הבלתי מוגבלות של הבינה המלאכותית ממשיכות להתפתח. אמנם כיסינו כמה מאתרי הבינה המלאכותית ויישומי האינטרנט בפוסט הזה, אבל נראה שזו רק ההתחלה וככל שה-AI ממשיך להתפתח, פלטפורמות חדשות ימשיכו לצוץ, ולפתח שפע של יישומי בינה מלאכותית חדשים.
פוסט זה התמקד בעיקר באתרי בינה מלאכותית באינטרנט, לפוסט ממוקד לאפליקציות AI לסמארטפונים מומלץ לעבור גם על : סקירת אפליקציות בינה מלאכותית AI פופולריות לאנדרוייד ולאייפון.
0 תגובות